Woonbedrijf gaat sociale huurwoningen klantgestuurd ontwikkelen

Woonbedrijf gaat sociale huurwoningen klantgestuurd ontwikkelen

Gepubliceerd op:

Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, maakt vorderingen met de ontwikkeling van een nieuwe buurt op Strijp-S in Eindhoven, SPACE-S. Hierbij krijgen toekomstige bewoners een kans om hun eigen ruimte te creëren. Zij kunnen meedenken en meepraten over de ideale buurt en hun ideale huurwoning.

Op SPACE-S is ruimte voor circa 400 woningen, waarvan ongeveer 180 wooneenheden voor studenten. Gegadigden delen via Facebook, ontmoetingen en workshops hun woonwensen. Deze wensen bepalen de invulling van de wijk. Het project is inmiddels tien maanden bezig. In 2013 worden de plannen gemaakt en gestart met het ontwerpen van de wijk. Naar verwachting worden de eerste woningen begin 2016 opgeleverd.

Gedurende deze hele periode werkt de Woonbedrijf samen met toekomstige bewoners. Inmiddels vulden ruim 600 deelnemers een poll in op Facebook over de woningtypes op SPACE-S. Er is interesse in zowel appartementen, lofts, studentenwoningen en woningen met extra ruimte voor bijvoorbeeld werken of zorg (wonen Plus).

Een greep uit ons leveranciersregister

Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
Koston Nederland BV
Koston Isolatie, specialist in isolatie en energiebesparing ...