Corporatieportaal: ook voor Vrije Sector Huur (VSH) en Bedrijfs Onroerend Goed (BOG)

Corporatieportaal: ook voor Vrije Sector Huur (VSH) en Bedrijfs Onroerend Goed (BOG)

Gepubliceerd op:

Notapp heeft zijn Corporatieportaal voor de ondersteuning bij de verkoop van corporatiewoningen uitgebreid. Deze online workflow begeleidt nu ook het proces van het verhuren van Vrije Sector Huurwoningen en het verhuren/verkopen van Bedrijfs Onroerend Goed. Verschillende corporaties maken er inmiddels succesvol gebruik van.

Woningcorporaties verhuren in toenemende mate ook woningen in de Vrije Sector. In de praktijk blijkt echter dat corporaties moeite hebben met de automatisering van de workflow voor Vrije Sector Huur (VSH). Hetzelfde geldt voor het verkopen en verhuren van Bedrijfs Onroerend Goed (BOG).

Vrije Sector Huur (VSH): Nijestee
Nijestee werkt al enkele jaren met Corporatieportaal; sinds deze zomer ook voor de verhuur van woningen in de vrije sector. Daarbij zijn meerdere afdelingen betrokken. De ene afdeling zet de personalia van de huurder in de workflow, de volgende gaat aan de slag met het huurcontract, et cetera. Dankzij Corporatieportaal krijgen de betreffende medewerkers automatisch een seintje. De directeur kan de overeenkomst eenvoudig online vanaf zijn thuisadres accorderen. “Corporatieportaal is heel efficiënt,” vertelt Olga Valkema, Hoofd Verkoop Nijestee. “Binnen de organisatie is iedereen direct op de hoogte van wat hij moet weten. We hebben nu hele korte lijnen.”

Publicatie op Funda
De beschikbare Vrije Sector Huurwoningen van Nijestee zijn behalve op hun eigen site ook te zien op Funda en Pararius. De plaatsing van de woningadvertenties op Funda en Pararius verloopt via Corporatieportaal tegen scherpe tarieven. Wanneer de corporatie een e-mail ontvangt van een geïnteresseerde huurder, neemt Nijestee contact met hem op. De huisbezichtigingen voert deze corporatie zelf uit. Zodra een huurder daadwerkelijk gaat huren, komt hij met alle bijbehorende gegevens in Corporatieportaal. Ook zijn er eenvoudig en snel statusoverzichten en kwartaalrapportages te genereren over hoeveel woningen leegstaan en hoelang. Valkema: “Binnen de hele organisatie weten we met één druk op de knop wat de status is!”

Bedrijfs Onroerend Goed (BOG): Ymere
Ymere in de regio Amsterdam is een van de eerste corporaties die Corporatieportaal gebruikt voor de verkoop van bedrijfsruimtes, winkelruimtes, parkeerplaatsen en garageboxen. De corporatie koos al eerder voor de oplossing van Notapp bij de verkoop van woningen, omdat deze het beste aan hun eisen voldoet en gebruiksvriendelijk is. De koppeling met andere systemen was een belangrijke eis. Een voorbeeld: de gegevens van een object dat in de verkoop gaat, worden vanuit het ERP-systeem van de corporatie vanzelf naar Corporatieportaal gepusht voor verdere verwerking. Zodra de fase van actieve verkoop start, wordt de advertentie van het object automatisch op de eigen verkoopwebsite van Ymere geplaatst.

Altijd inzicht
Ymere gebruikt Corporatieportaal ook om de juiste mensen rechten te geven om namens de corporatie externe contractuele verplichtingen aan te gaan. Het is eenvoudig te controleren of alle stappen van het verkoopproces van BOG correct zijn doorlopen. Alle gegevens en documenten worden in Corporatieportaal goed vastgelegd, waardoor er altijd inzicht is in de financiën, de doorlooptijden en hoe externe partijen handelen.

Nijestee
https://www.nijestee.nl/ik-zoek

Ymere
https://www.ymere.nl/aanbod.html?results_per_page=10&page=0&sortBy=plaats_asc&ymtype=6

Meer informatie over alle diensten van Notapp voor woningcorporaties?
https://www.notapp.nl/diensten

Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvende demo?

Bel Jan van den Dungen of Henk Crouwel: 088 66 82 820 of mail: info@notapp.nl  -  www.notapp.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
KiesZon
Van dak naar duurzame energiecentrale ...