Met één druk op de knop overzicht van al het asbest in uw vastgoed

Met één druk op de knop overzicht van al het asbest in uw vastgoed

Gepubliceerd op:

Moet ik ergens asbest weghalen als mijn huurders vertrekken? Mijn pand wordt gerenoveerd, is er asbest aanwezig? Een installatie vertoont lekkage, komen we asbest tegen bij de reparatie? Kan ik zien of er in mijn vastgoedportefeuille nog asbesthoudende daken zitten? Waar zitten de hoog-risicotoepassingen in mijn vastgoedportefeuille? Al deze vragen hebben één antwoord: AsbestosManager.

Wat is de AsbestosManager?
AsbestosManager is een unieke database voor iedereen die vastgoed beheert. Hiermee hebt u met één druk op de knop overzicht van al het asbest in uw vastgoed. Met deze online tool bespaart u dan ook 20-30% op asbestbeheerkosten. In AsbestosManager staat alle informatie over elk type asbesthoudend materiaal dat beschikbaar is gekomen bij inventarisaties in uw vastgoed. Dagelijks wordt nieuwe informatie uit bouwgegevens, rapporten en vrijgavedocumenten geüpload. Zo blijft uw unieke asbest-database groeien en vooral: actueel. Want up-to-date inzicht is cruciaal bij mutatie- en/of renovatiewerkzaamheden.

Hoe werkt het?
U kunt de online tool overal op locatie gebruiken. Via de computer, laptop en tablet: in een paar kliks hebt u antwoord op de vraag of een woning eerder is onderzocht op asbest, of al gesaneerd is én waar het eventueel aanwezige asbest zit. Via www.asbestosmanager.nl logt u eenvoudig in en komt u op uw eigen afgeschermde AsbestosManager-omgeving. U kunt in AsbestosManager diverse zoekfunctionaliteiten gebruiken zoals zoeken op adres, op complexnummer, op een specifieke asbestbron, etc. U ontvangt direct alle beschikbare data tot op elementniveau over asbest op de desbetreffende locatie. Ook krijgt u met één druk op de knop een overzicht van al uw dakbeplating. Wel zo handig met het verbod op asbestdaken in 2025.

Risicobeheersing met AsbestosManager
AsbestosManager draagt bij aan risicobeheersing op drie niveaus:
  • Door inzicht in de grootste risico’s in uw vastgoedportefeuille beschikt u als beheerder of manager direct over managementinformatie om knelpunten aan te pakken.
  • Bewoners van uw vastgoed informeert u effectief en efficiënt met een asbestinformatiekaart met alle aanwezige asbestbronnen in die specifieke woning, ook wel meterkastkaart genaamd. Deze genereert u rechtstreeks vanuit de AsbestosManager.
  • Onderhoudsmedewerkers weten precies waar ze aan toe zijn dankzij de actuele informatie uit de AsbestosManager.
Meer informatie?
Neem gerust contact op met Sietse de Jager, projectleider AsbestosManager bij BOOT. Hij is telefonisch bereikbaar via 06 – 533 513 52. Of kijk voor meer informatie op www.asbestosmanager.nl.

BOOT is initiatiefnemer van de AsbestosManager.


Een greep uit ons leveranciersregister

Flynth
Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...
Sika Nederland BV
Sika oplossingen voor een veilige, gezonde leefomgeving ...
Total Wall
Onze passie is het mooi en duurzaam herstellen van gevels en panden ...