Mitros en de Alliantie verkopen 152 monumentale panden

Mitros en de Alliantie verkopen 152 monumentale panden

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties Mitros en de Alliantie doen afstand van 152 monumentale panden in Utrecht en Amersfoort. De panden worden gezamenlijk te koop aangeboden in één portefeuille, waar ook de organisatie Stadsherstel Midden-Nederland deel van uitmaakt. Beide corporaties zijn verenigd in Stadsherstel Midden-Nederland, dat het beheer van de monumentale panden regelt. Deloitte Real Estate and Partnerships staat Stadsherstel Mitros en de Alliantie bij in het verkoopproces.

Mitros en de Alliantie besloten om afstand te doen van de portefeuille met de monumentale panden omdat het beheer ervan veel geld kost: “Het beheren van monumenten is een specialisme en een kostbare zaak, en volgens de woningwet geen kerntaak meer voor corporaties. Het geld dat nodig is om deze monumenten goed te blijven onderhouden, moet niet worden opgebracht door onze huurders met lage inkomens.”

Voorwaarden
De woningcorporaties stellen bepaalde voorwaarden aan de verkoop van Stadsherstel Midden-Nederland: “wij vinden het uiteraard belangrijk dat de huidige huurders in de monumenten kunnen blijven wonen of werken. Ook moeten de historische panden met zorg bewaard blijven voor toekomstige generaties.”

Vertrouwen
Een woordvoerder van de corporaties geeft aan dat er een groot vertrouwen is dat zij een geschikte overnamekandidaat vinden: “wij hebben er het volste vertrouwen in dat er een nieuwe eigenaar wordt gevonden aan wie wij de zorg voor huurders en monumenten met een gerust hart kunnen overlaten en waarbij ook voldoende aandacht wordt gegeven aan het leefmilieu van de binnenstad.”

Geen verandering voor huurders
Bob van Ree, directeur Stadsherstel Midden-Nederland NV: “De langetermijnvisie van de toekomstige koper op het beheer en exploitatie van de portefeuille is minstens zo belangrijk als het overnamebedrag. Huurders zijn eerder dit jaar geïnformeerd over de voorgenomen verkoop. Voor hen zal er in principe weinig veranderen, de bestaande huurcontracten worden gerespecteerd en lopen gewoon door.”

Bron: De Stad Amersfoort.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten ...
Geberit B.V.
De wereldwijd opererende Geberit Group is de Europese marktleider voor sanitaire producten ...
Valprevent BV
Valprevent adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt valbeveiliging voor de meest uiteenlopende toepassingen ...