Vestia houdt Staal aansprakelijk voor 1,9 miljard euro

Vestia houdt Staal aansprakelijk voor 1,9 miljard euro

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Vestia heeft oud-topman Erik Staal aansprakelijk gesteld voor een schade van 1,9 miljard euro. Dat is het bedrag van het verlies dat Vestia leed toen de corporatie de risicovolle derivaten afkocht waarvoor Staal de contracten had ondertekend. Vestia heeft daarom beslag gelegd op de bezittingen van Staal, waaronder zijn villa op Bonaire. Dat meldt NRC.

Daarnaast probeert Vestia de omstreden pensioenstorting van 3,5 miljoen euro terug te vorderen die hij kreeg toegekend bij zijn vertrek. De corporatie betwijfelt de rechtmatigheid van de pensioenregeling voor de topman die voor een groot deel verantwoordelijk was voor de financiële catastrofe van Vestia. Naast Staal, heeft Vestia ook voormalig kasbeheerde Marcel de V. aansprakelijk gesteld. In dit geval voor de bemiddelingsbonussen die hij zou hebben ontvangen voor het afsluiten van de derivaten die de corporatie bijna om zeep hielpen. Ook zijn oud-commissarissen aangeschreven dat zij juridische acties kunnen verwachten.

Bron: NRC

Een greep uit ons leveranciersregister

ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele...
Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...