SKARP maakt 3000ste indicator voor woningcorporaties

SKARP maakt 3000ste indicator voor woningcorporaties

Gepubliceerd op:

Kengetal 3000 is een feit! Deze indicator is onderdeel van de dPi2018 en gemaakt in opdracht van SBR-wonen. SBR-wonen heeft het invoerportaal voor de dPi2018 opengesteld voor hele sector en de detailuitwerking van de gevraagde informatie staat in definities.sbr-wonen.nl.

Wat hier aan vooraf ging..
3 jaar geleden maakte SKARP de eerste definities van indicatoren voor de sector woningcorporaties in haar platform. Het doel was om op een centrale plaats helder en transparant de vele vragen die op corporaties afkwamen vanuit de toezichthouders uit te werken en deze aan de hele sector aan te bieden als gratis service. Gebaseerd op open standaarden als VERA en het Referentie GrootboekSchema gingen wij enthousiast aan de slag met het uitwerken van de vele definities van bijvoorbeeld de dVI, dPi, Jaarrekening en Aedes Benchmark. Maar ook corporatie specifieke indicatoren werden gemaakt en bijvoorbeeld indicatoren voor regionale samenwerkingen voor woonruimteverdeling.

Datawarehouse en SBR
Veel corporaties vinden inmiddels regelmatig de weg naar ons platform en wij bieden aanvullende dienstverlening op basis van deze duizenden indicatoren. Zo genereren we op basis van het VERA model en de definities uit het platform ‘met een druk op de knop’ een datawarehouse. Geen dure maatwerkoplossing dus, maar Analytics-as-a-service! Met Microsoft Power BI of SAS Visual Analytics bieden wij snel en volkomen transparant van ‘bron tot beslissing’ rapportage- en analyseomgevingen aan. Deze aanpak biedt naast direct inzicht in de performance van de organisatie ook heel veel inzicht in de datakwaliteit. En omdat we toch de standaarden gebruiken en precies weten wat er gevraagd wordt ondersteunen wij corporaties ook bij het gecontroleerd aanleveren van de gegevens aan de toezichthouders in SBR formaat.

3000, nu is het wel genoeg?
3000 legoblokjes om informatie mee te maken, dan zijn jullie nu wel klaar? Echt niet! De informatiebehoefte verandert voortdurend. Wij zien het als onze missie om samen met alle betrokkenen binnen de sector te zorgen dat de indicatoren up-to-date zijn én centraal beschikbaar voor iedereen. Gebruikers van ons datawarehouse hebben nog een extra voordeel, zij zijn altijd verzekerd van informatie op basis van de juiste definitie.
En we laten het hier niet bij. Voorspellen en ontdekken op basis van een goede informatie architectuur. Geen A.I. op dure aangekochte bestanden. Corporaties hebben een schat aan data. Met de standaardisatie komt de datakwaliteit, een randvoorwaarde voor een volgende stap in de digitale transitie. SKARP helpt corporaties graag verder op weg met haar innovatieve ideeën en oplossingen!

Een greep uit ons leveranciersregister

Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Total Wall
Onze passie is het mooi en duurzaam herstellen van gevels en panden ...