Assen pakt rol in woningmarkt

Gepubliceerd op:

Assen gaat als eerste gemeente in Nederland zelf huurhuizen bouwen. De Drentse hoofdstad wil op die manier de doorstroming in de woningmarkt verbeteren en bouwgrond benutten. Nu corporaties weinig of niet meer bouwen, vindt Assen dat het deze taak moet overnemen. 

 

Corporaties zijn in Assen weinig actief meer sinds de crisis in de woningmarkt is uitgebroken. Veel bouwprojecten zijn uitgesteld of geschrapt. De wachtlijsten voor huurwoningen groeien, waardoor mensen soms zelfs vijf jaar moeten wachten om in aanmerking te komen voor een woning. Voor de gemeente levert dat twee problemen op. Assen verliest inkomsten van bouwgrond en de doorstroming op de stedelijke woningmarkt stokt. Om die reden pakt Assen nu zelf een rol in de woningmarkt en gaat huurhuizen bouwen. De gemeente wil dat financieren uit de gemeentelijke reserves. Volgens het gemeentebestuur kan Assen goedkoper bouwen dan veel andere partijen. Aannemers tonen al grote interesse. Het plan is dat de plaatselijke woningcorporatie Actium tegen vergoeding het beheer en het onderhoud op zich gaat nemen. Hoeveel woningen Assen uiteindelijk gaat bouwen, is nog niet bekend.

Bron: volkskrant.nl

 

Een greep uit ons leveranciersregister


We ontkomen er niet meer aan: een hellend dak moet veilig te betreden zijn, of het nu nieuwbouw is of een renovatieproject ...

In ruim 80 jaar is Remeha uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met ruim 500 medewerkers ...

Een Canadees bedrijf gespecialiseerd in gespoten thermische isolatie ...