Passend toewijzen met nieuw Inkomensregistratieformulier (IRF)

Passend toewijzen met nieuw Inkomensregistratieformulier (IRF)

Gepubliceerd op:

WoningNet en Finance Ideas hebben in 2011 het IRF ontwikkeld; een webbased rekentool waarmee corporaties het inkomen van nieuwe huurders snel en eenvoudig kunnen vaststellen. Dit zorgt niet alleen voor eenvoudige en heldere processen, het is ook de meest efficiënte manier om fouten te voorkomen en de kwaliteit te borgen. Omdat passend toewijzen grote impact heeft op de interne processen van corporaties, hebben WoningNet en Finance Ideas de mogelijkheden van het IRF nu sterk uitgebreid.

Wat is er nieuw?
Vanaf medio december zijn de volgende zaken aan het IRF vernieuwd:
  • Naast de inkomensregistratie leidt het programma corporaties ook door het proces van passend toewijzen. De huishoudsamenstelling wordt geregistreerd, inclusief kinderen.
  • Er verschijnt een melding wanneer de kandidaat-huurder op basis van het inkomen ‘passend’ moet worden toegewezen, inclusief de juiste aftoppingsgrens op basis van de huishoudsamenstelling.
  • Vanzelfsprekend sluit het IRF altijd aan op de actuele wet- en regelgeving. U hoeft zelf geen updates te draaien, omdat het IRF in the cloud staat.
  • Iedere medewerker werkt in zijn of haar eigen omgeving met een persoonlijke inlogcode.
  • U kunt eerder gemaakte inkomensregistraties online opslaan en wijzigen, zonder dat gegevens verloren gaan.
  • Vanuit de opgeslagen registraties kunt u het toewijzingsproces monitoren en op ieder gewenst moment rapportages maken.
  • Corporaties en hun accountants kunnen de eenmaal opgeslagen registraties naderhand eenvoudig raadplegen, bijvoorbeeld bij de jaarlijkse controle.
Klik hier voor een impressie van het nieuwe IRF.

Vragen of interesse?
Bent u al gebruiker van het IRF en heeft u een vraag over IRF 2016, of bent u geïnteresseerd om te gaan werken met het IRF? Neemt u dan gerust contact op met Ernest Kuiper van WoningNet via ekuiper@woningnet.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

Nijver
Slim investeren in uw woningbezit op basis van echte cijfers ...
NEH Shared Services
Wij ontzorgen al meer dan 65 woningcorporaties op het gebied van: cloudservices ...
Breijer Verwarmingstechniek & Koeltechniek
Comfortabel wonen, verblijven en werken begint met een comfortabele omgeving. Een uitgekiend klimaat ...