Brabantse steden aantrekkelijk vanwege voorzieningen

Brabantse steden aantrekkelijk vanwege voorzieningen

Gepubliceerd op:

De wens voor wonen in de stad moet niet worden verward met een voorkeur voor hoogstedelijk wonen. De trek naar de stad wordt meer gedreven door de wens om te wonen nabij voorzieningen. Dit is een van de belangrijke inzichten die voortkomen uit een onderzoek naar de woningmarkt en -behoeften in de 4 grote Brabantse steden.

Uit het onderzoek blijkt dat steeds meer mensen in de stad willen wonen, het liefst in of nabij het centrum. De aantrekkingskracht van de stad blijkt voor velen niet zozeer gelieerd te zijn aan factoren als levendigheid, diversiteit in bevolkingssamenstelling, hoogbouw of moderne stedelijke architectuur. Stedelingen wonen het liefst in buurten met rustige straten in grondgebonden woningen in jaren 30-architectuurstijl. Mensen zijn op zoek naar het thuisgevoel, dat ze vooral vinden in rustige, sociaal veilige, gezellige buurten.

Een greep uit de andere inzichten uit het onderzoek: jongeren zijn qua architectuur- en woonwijkvoorkeur nog traditioneler dan hun ouders, er is een mismatch tussen vraag en aanbod van woningen, de vergrijzing kan een vraag creeren naar grote koopwoningen en veel ondervraagden willen graag een nieuwbouwwoning maar liever niet in een grootschalige nieuwbouwwijk. Het onderzoek is uitgevoerd door Bouwfonds Ontwikkeling in samenwerking met Rabobank.

Een greep uit ons leveranciersregister

IVVD Opleidingscentrum / Studio
IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner voor organisaties en medewerkers ...
Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
OHV acteert als externe beleggingsafdeling voor haar institutionele relaties, waarnaar taken ...
Icynene Europe
Een Canadees bedrijf gespecialiseerd in gespoten thermische isolatie ...