Bouw samen aan een duurzame toekomst voor woningcorporaties

Bouw samen aan een duurzame toekomst voor woningcorporaties

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties staan voor een aantal dringende vraagstukken. Hoe zorgen we ervoor dat de warmtetarieven betaalbaar blijven voor onze huurders, terwijl we tegelijkertijd investeren in duurzame oplossingen? 

Wat betekent de invoering van de nieuwe Wcw en Wgiw in de praktijk voor woningcorporaties, en hoe beïnvloeden ze onze huidige en toekomstige warmtevoorziening? Hoe creëren we effectief draagvlak onder bewoners voor de noodzakelijke veranderingen? En hoe kunnen we de problemen rondom netcongestie oplossen om de groeiende vraag naar duurzame warmte aan te kunnen?

Op 17 oktober 2024 vindt de 17e editie van het Nationaal Warmte Congres plaats, een evenement dat je niet mag missen als je betrokken bent bij de warmtetransitie. Dit jaar staat het congres in het teken van "Betaalbaar, Duurzaam en Beschikbaar". Dit thema weerspiegelt de cruciale uitdagingen en kansen die woningcorporaties moeten aanpakken om een duurzame warmtevoorziening voor hun huurders te realiseren.

Waarom dit congres een must is:
De warmtetransitie is een complexe en urgente uitdaging waar we lokaal, regionaal en landelijk mee te maken hebben. Gemeenten spelen hierin een centrale rol, maar het bepalen van de juiste koers is niet eenvoudig. Samenwerking met verschillende belanghebbenden is essentieel om effectieve oplossingen te vinden en te implementeren. Woningcorporaties zijn belangrijke samenwerkingspartners en het Nationaal Warmte Congres biedt een unieke kans om je kennis te vergroten en je netwerk uit te breiden met professionals die dezelfde doelstellingen nastreven.

Interactie en kennisdeling
Tijdens het congres kun je deelnemen aan een groot aantal interactieve sessies waarin je alles leert over de laatste ontwikkelingen, praktijkvoorbeelden en duurzame oplossingen. Deze sessies zijn ontworpen om je niet alleen te informeren, maar ook om je de mogelijkheid te bieden om in gesprek te gaan met collega’s die net als jij dagelijks werken aan de warmtetransitie. Dit maakt het congres tot een waardevol platform voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen. In de middag kun je deelnemen aan het programma op maat voor woningcorporaties.

Programma en thema’s:
Het programma van het Nationaal Warmte Congres is zorgvuldig samengesteld om een breed scala aan relevante onderwerpen te behandelen, waaronder:
  • Invoering van de Wcw en Wgiw: wat betekenen deze nieuwe wetten voor woningcorporaties in de praktijk?
  • Ontwikkeling van warmtetarieven: hoe houden we warmte betaalbaar voor huurders?
  • Transitievisie Warmte 2.0: stappen naar een nieuw en effectief warmteprogramma voor woningcorporaties.
  • Gemeentelijke opties: welke keuzes hebben gemeenten en woningcorporaties bij de warmtetransitie?
  • Rol van energiegemeenschappen: hoe kunnen woningcorporaties samenwerken met energiegemeenschappen voor een duurzame warmtevoorziening?
  • Draagvlak creëren: effectieve strategieën om huurders mee te krijgen in de warmtetransitie.
  • Netcongestie: wat is de impact van de warmtetransitie op het energienet en hoe kunnen woningcorporaties hiermee omgaan?
Praktijkcases en concrete oplossingen
Een belangrijk onderdeel van het congres zijn de vele praktijkcases waarin succesverhalen, uitdagingen en oplossingen specifiek voor woningcorporaties worden gedeeld. Deze cases bieden waardevolle inzichten en praktische handvatten die je direct kunt toepassen in je eigen werkomgeving. Zo krijg je een goed beeld van wat werkt en wat niet, en kun je leren van de ervaringen van anderen binnen de sector.

Mis deze kans niet!
Zorg dat je erbij bent op 17 oktober 2024 tijdens de 17e editie van het Nationaal Warmte Congres.

Dit evenement biedt een unieke gelegenheid om je kennis te verdiepen, je netwerk te versterken en concrete stappen te zetten richting een duurzame toekomst.

Meer informatie >>


Een greep uit ons leveranciersregister

Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Aon
Dragen wat je kunt, verzekeren wat je moet ...
Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?