Woningen Woonkwartier klimaatneutraal

Woningen Woonkwartier klimaatneutraal

Gepubliceerd op:

Uiterlijk in 2050 wil woningcorporatie Woonkwartier in de gemeenten Moerdijk, Halderberge en Steenbergen de doelstelling hebben bereikt dat alle 8.400 woningen klimaatneutraal zijn. Op deze manier wil de woningcorporatie bijdragen aan de daling van koolstofdioxide. Tegelijkertijd moet de woonkwaliteit voor huurders verbeteren.


Manager Vastgoed bij Woonkwartier, Hans van Hees, meent dat de corporatie voor een grote uitdaging staat. Deze doelstellingen vragen veel inspanningen en grote investeringen. De speerpunten zijn vastgelegd in een speciale duurzaamheidsvisie. "Die maakt duidelijk hoe wij als woningcorporatie onze verantwoordelijkheid nemen voor de verduurzaming. Uiteraard sluiten wij als beschreven doelstellingen en ambities naadloos aan bij onze strategische koers en missie, namelijk kwalitatief goede, duurzame en betaalbare woningen voor al onze huurders", stipt Van Hees aan.

Wet- en regelgeving
Van Hees durft niet te voorspellen of Woonkwartier alle woningen over dertig jaar echt klimaatneutraal heeft gemaakt: "Daarover valt nog weinig te zeggen. Dat hangt grotendeels af van wet- en regelgeving, zoals het Klimaatakkoord, de aangekondigde Klimaatwet en de Wet Voortgang Energietransitie. Wij zullen in elk geval alles doen om de duurzaamheidsambities waar te maken."

Bron: www.internetbode.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

IVVD Opleidingscentrum / Studio
IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner voor organisaties en medewerkers ...
RECO Lift Solutions
Verhuur van tijdelijke personenliften, trapliften en noodliften voor iedere situatie ...
Inspectus
Specialist in asbest, houtaantasters en kruipruimtes ...