De dynamische Smart Twin van WoonConnect brengt een woning tot leven!

De dynamische Smart Twin van WoonConnect brengt een woning tot leven!

Gepubliceerd op:

Smart Twin bevat slimme en dynamische digitale evenbeelden van woningen die voor iedereen klaar staan. Op basis van een eenvoudig aanpasbaar dynamisch BIM-model maakt Smart Twin allerlei berekeningen, adviezen en rapporten. Zo maakt het gemakkelijk NEN 2580-tekeningen en berekent het volgens de NTA 8800 of de woning voldoet aan de vanaf 2021 geldende BENG-eisen. 

Smart Twin werpt graag een blik in de toekomst en geeft woningcorporaties en huurders inzicht in kansen en toekomstscenario’s. Uit het grote scala aan mogelijkheden dat Smart Twin biedt kies je op ieder moment zelf de functies en kennis waar je gebruik van wil maken.

Een uniek dynamisch model
WoonConnect heeft de afgelopen anderhalf jaar geïnvesteerd in nieuwe technologie die Smart Twin nóg eenvoudiger en flexibeler maakt. Smart Twin creëert op basis van open data en ingevoerde parameters een dynamisch BIM-model. Dit maakt het uniek in zijn soort, tegen een prijs die concurreert met cartotheken die veel minder toegevoegde waarde bieden. De modulaire Smart Twin kan worden gebruikt met een beperkte dataset, maar door data toe te voegen wordt het model rijker en komt een woning steeds meer tot leven. Daarnaast kun je door de tijd heen de betrouwbaarheid van de data verbeteren. Doordat Smart Twin de bron van de data vastlegt, kun je steeds zien hoe betrouwbaar de informatie is. Vanuit het woningmodel genereert Smart Twin alle mogelijke informatie, zoals energetische en ISSO-51 berekeningen. Doordat Smart Twin het BIM-model volledig softwarematig bouwkundig samenstelt en interpreteert heeft het een zeer lage foutgevoeligheid. Alle informatie die Smart Twin verschaft kun je eenvoudig exporteren naar PDF, Excel, DWG, DXF, IFC en Revit.

Voor verhuurders én huurders
Zowel verhuurders als huurders hebben profijt van de behulpzame Smart Twin. Het model maakt een koppeling met primaire systemen van woningcorporaties en optimaliseert interne processen en samenwerking. Wanneer iedereen in hetzelfde BIM-model werkt communiceer je eenvoudig met huurders en commerciële partijen. Een corporatiemedewerker kan de parameters waarop het woningmodel is gebaseerd helemaal zelf aanpassen. Is er in de woning een wandje verwijderd of een deur verplaatst? Het eenvoudige invoerproces zorgt ervoor dat je dit snel en eenvoudig in het model kunt aanpassen, zonder tussenkomst van externe modelleurs. Huurders hebben zelf ook toegang tot het woningmodel, waardoor zij bijvoorbeeld digitaal klachten kunnen melden en afspraken kunnen inplannen. Aan de hand van de energetische functionaliteit krijgen zij inzicht in de consequenties van hun energetisch gedrag. Smart Twin functioneert op die manier als online energiecoach.

Toekomstscenario’s
Smart Twin denkt in mogelijkheden en kijkt altijd vooruit. Het helpt woningcorporaties bij het maken van strategische keuzes. Zo laat Smart Twin alle verandermogelijkheden zien die bouwdelen in het BIM-model in zich dragen. Deze verandermogelijkheden probeer je in het woningmodel heel eenvoudig uit. Hierdoor kunnen verhuurders, eventueel samen met huurders, snel zien hoe de woning kan worden verbeterd op het gebied van onder andere toegankelijkheid, circulariteit en duurzaamheid. Zo kun je samen met Smart Twin verschillende toekomstscenario’s bekijken.

Volg binnenkort onze online webinar en ontdek wat Smart Twin te bieden heeft!
https://attendee.gotowebinar.com/register/7275924048431516683
Een greep uit ons leveranciersregister

Oranjedak
Oranjedak is één van de sterkste spelers in de Nederlandse dakbedekkingsbranche ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
ACQOM Trading B.V.
Bij ACQOM staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...