Wanden worden steeds groener

Wanden worden steeds groener

Gepubliceerd op:

Voor interieurs zoals een woonruimte, wachtruimte of gang is de kleur van de wanden bepalend voor de sfeer. Binnen de verfmarkt is Caparol, een merk van het Duitse familiebedrijf DAW, toonaangevend als het gaat om binnenmuurverven. Opdrachtgevers, bewoners en gebruikers verwachten van een vooraanstaand merk verf die niet alleen mooi is, maar ook rekening houdt met milieu en gezondheid. Die opdracht neemt Caparol al tientallen jaren serieus.

Afscheid van aardolie
Met IndekoGeo introduceerde het verfmerk de allereerste premium muurverf met een bindmiddel geproduceerd uit herwinbare grondstoffen. Daarmee kreeg Caparol het als eerste voor elkaar om een ‘aardolievrij’ bindmiddel te ontwikkelen zónder concessies te doen aan de kwaliteit. Willem Karel, directeur van DAW Nederland, is er heel duidelijk over: ‘Dit merk staat voor topkwaliteit, dus wij kunnen niet aankomen met een duurzaam geproduceerde verf die helaas nét iets minder goed is dan de traditionele muurverf. Pas toen we ervan overtuigd waren dat IndekoGeo zich in alle opzichten kon meten met de bestaande topproducten, hebben we het op de markt gebracht.’ Iedere emmer IndekoGeo van 12,5 liter levert een besparing op van drie liter aardolie.

Afval opnieuw gebruiken
Gemodificeerd zetmeel ligt niet direct voor de hand als grondstof voor verf. Toch bleek bij de ontwikkeling van het product PlantaGeo dat aardappelschillen een waardevolle, kwalitatief hoogwaardige en volledig herwinbare basis zijn voor een prachtige witte binnenmuurverf. Zo zette Caparol opnieuw een stap naar schilderwerk in nieuwbouw en onderhoud met méér oog voor het milieu.

Stap voor stap
Caparol heeft ambitieuze doelstellingen met betrekking tot verantwoorde producten en duurzame productiemethoden, maar het bedrijf is óók realistisch. Marketingmanager Katrin Summ van DAW Nederland benadrukt dat haar werkgever de verfindustrie niet in één dag kan veranderen, maar wél stappen zet in de goede richting: ‘Eén van onze best verkochte muurverven, Indeko-plus, is vrij van conserveermiddelen. Bovendien heeft Indeko-plus een dubbele dekkracht; dat betekent dat je minder verbruikt en dat is óók beter voor het milieu. Een ander bijzonder product is Sylitol Bio Interior, een muurverf op silicaatbasis. Deze verf bevat geen oplosmiddelen, weekmakers en conserveringsmiddelen en levert daardoor geen enkel probleem op voor mensen met een allergie.’

  

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Intratone
Maak kennis met Intratone, met afstand het beste intercomsysteem, de nummer 1 ...
RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!