Kraaipanschool wint Amsterdamse nieuwbouwprijs

Kraaipanschool wint Amsterdamse nieuwbouwprijs

Gepubliceerd op:

De Kraaipanschool uitgeroepen tot winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2014. Ymere heeft de prijs samen met bewoners, de architect en bouwer in ontvangst genomen. Het project behelst de renovatie van de monumentale Kraaipanschool en de nieuwbouw van twee blokken met sociale huurwoningen in de Transvaalbuurt in Amsterdam.

In de nieuwbouw zijn 50 nieuwe seniorenwoningen, vijf groepswoningen voor dementerende ouderen en 10 woningen voor mensen met schizofrenie gerealiseerd. De Kraaipanschool is gerenoveerd tot Servicepunt voor de buurt. Het ontwerp van de nieuwbouw sluit aan de Amsterdamse Schoolstijl in de Transvaalbuurt. Ymere heeft het project gerealiseerd in samenwerking met ERA-Contour en Architectenbureau Hoogeveen.

Amsterdamse Nieuwbouwprijs is uniek in zijn opzet: niet de experts, maar de bewoners bepalen welke complexen mee mogen dingen. De strijd ging dit jaar tussen 35 nieuwbouwprojecten met 2750 woningen. Een rapportcijfer en een beoordeling van de publieksjury zorgde voor 10 nominaties. De Amsterdamse Nieuwbouwprijs wordt georganiseerd door de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, Gemeente Amsterdam, Bouwend Amsterdam, Het Parool en AT5.

Een greep uit ons leveranciersregister

Geberit B.V.
De wereldwijd opererende Geberit Group is de Europese marktleider voor sanitaire producten ...
Inspectus
Specialist in asbest, houtaantasters en kruipruimtes ...
Breijer Bouwkundige brandveiligheid
Breijer Bouwkundige Brandveiligheid voorziet jouw pand(en) van brandwerende voorzieningen ...