Corporatieportaal: ook voor Bedrijfs Onroerend Goed (BOG)

Corporatieportaal: ook voor Bedrijfs Onroerend Goed (BOG)

Gepubliceerd op:

Notapp heeft zijn Corporatieportaal voor de ondersteuning bij de verkoop van corporatiewoningen uitgebreid. Deze online workflow begeleidt nu ook het proces van het verhuren/verkopen van Bedrijfs Onroerend Goed. Verschillende corporaties maken er inmiddels succesvol gebruik van.

Woningcorporaties verhuren en verkopen in toenemende mate Bedrijfs Onroerend Goed (BOG). In de praktijk blijkt echter dat corporaties moeite hebben met de automatisering van de workflow voor het verkopen en verhuren van Bedrijfs Onroerend Goed. Daarom heeft Notapp de workflow ook geschikt gemaakt voor dit type onroerend goed. Ymere in de regio Amsterdam is een van de eerste corporaties die Corporatieportaal gebruikt voor de verkoop van bedrijfsruimtes, winkelruimtes, parkeerplaatsen en garageboxen.

Gebruiksvriendelijk
Dennis van der Burgt, Manager Bedrijfsruimte bij Ymere, vertelt waarom Ymere koos voor de oplossing van Notapp: “We hebben twee tot drie pakketten bekeken. Corporatieportaal van Notapp voldoet het best aan onze eisen en is het gebruikersvriendelijkst.”. De koppeling met andere systemen was een belangrijke eis. Een voorbeeld: de gegevens van een object dat in de verkoop gaat, worden vanuit het ERP-systeem van de corporatie vanzelf naar Corporatieportaal gepusht voor verdere verwerking. Zodra de fase van actieve verkoop start, wordt de advertentie van het object automatisch op de eigen verkoopsite van Ymere geplaatst.

Altijd inzicht en betere controle
Ymere gebruikt Corporatieportaal ook om de juiste mensen rechten te geven om namens de corporatie externe contractuele verplichtingen aan te gaan. Het is eenvoudig te controleren of alle stappen van het verkoopproces van BOG correct zijn doorlopen. Van der Burgt zegt hierover: “Met Corporatieportaal kun je het hele proces van begin tot eind monitoren. Je weet altijd welke stap je moet nemen.”. Alle gegevens en documenten worden in Corporatieportaal goed vastgelegd, waardoor er altijd inzicht is in de financiën, de doorlooptijden en hoe externe partijen handelen. Bijvoorbeeld: welke makelaar doet het goed en welke minder? Ook de corporatie zelf is beter controleerbaar geworden. “Omdat alles centraal in één systeem digitaal is vastgelegd, is alles ook beter te controleren, bijvoorbeeld voor accountants,” aldus Van der Burgt. Bovendien zijn met Corporatieportaal gemakkelijk rapportages te maken.

Ymere
Ymere is een woningcorporatie die werkt in de regio Amsterdam, Almere, Haarlem en Haarlemmermeer, Leiden, Alkmaar en Weesp. Hier verhuurt Ymere ongeveer 78.000 woningen en 11.000 andere verhuureenheden, inclusief parkeerplaatsen en garageboxen. De corporatie verhuurt en verkoopt ongeveer 2.500 bedrijfsruimten, van kantoren tot ateliers en winkels.

Ymere
https://www.ymere.nl/aanbod.html?results_per_page=10&page=0&sortBy=plaats_asc&ymtype=6

Meer informatie over alle diensten van Notapp voor woningcorporaties?
https://www.notapp.nl/diensten

Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvende demo?

Bel Jan van den Dungen of Henk Crouwel: 088 66 82 820 of mail: info@notapp.nl - www.notapp.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten ...
Kingspan Light + Air
Experts op het gebied van brandveiligheid, daglichtconstructies, klimaattechniek, zonwering & louvre ...
Noodliften.nl B.V.
Noodliften houdt uw bewoners mobiel door de snelle montage van tijdelijke trapliften ...