Ymere plaatst zonnepanelen op woningen in Haarlemmermeer

Ymere plaatst zonnepanelen op woningen in Haarlemmermeer

Gepubliceerd op:

Ymere laat op 3000 huurwoningen zonnepanelen installeren. Het project, een initiatief van Tegenstroom, is het resultaat van een samenwerking tussen overheid, marktpartijen en bewoners.

Haarlemmermeer heeft Tegenstroom opgericht. Servicepunt Duurzame Energie heeft, in opdracht van de provincie Noord Holland en de Europese Unie, de aanbesteding begeleid. Ymere stelt de daken ter beschikking. Installateurs hebben komende jaren werk en de bewoners genieten van het voordeel: een lagere stroomrekening.

Op het dak van een huurwoning plaatst Tegenstroom acht zonnepanelen. De huurder betaalt aan Tegenstroom een vast bedrag per maand. Dat bedrag is lager is dan de kosten voor dezelfde hoeveelheid stroom bij het energiebedrijf waar de bewoner klant van is. Ymere heeft in Haarlemmermeer ruim 6.000 eengezinswoningen geschikt voor zonnepanelen. Huurders van deze huizen krijgen in 2014 of 2015 een aanbieding. Tegenstroom verwacht dat minimaal de helft van de bewoners mee zal doen.

Een greep uit ons leveranciersregister

BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
dormakaba Nederland B.V.
Vorm en functie in balans Wij maken beide mogelijk ...
CEDRAL
Jouw partner voor dak- en gevelmaterialen ...