Kans op onbetaalbare huurwoningen steden

Kans op onbetaalbare huurwoningen steden

Gepubliceerd op:

De betaalbaarheid van sociale huurwoningen staat onder druk. Vooral in grote en middelgrote steden bestaat het risico dat steeds meer huurders hun woning niet meer kunnen betalen. Dat blijkt uit onderzoek van De Corporatiestrateeg.

Gemeenten met een top 10-notering waaronder Den Haag, Roermond, Enschede, Nijmegen en Rotterdam moeten snel actie ondernemen. “Alleen door huurwoningen optimaal toe te wijzen aan lage inkomensgroepen en meer goedkope huurwoningen beschikbaar te stellen kunnen de risico’s worden beperkt” stelt onderzoeker Ritske Dankert. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor woningcorporaties.

Woningcorporaties maken zich al langer zorgen over de betaalbaarheid. Door hogere lasten voelen corporaties zich gedwongen de huren te verhogen. Huurders komen zo financieel in de knel. Een oplossing is volgens De Corporatiestrateeg om de huren beter af te stemmen op de inkomens van de bewoners. Mensen met een hoger inkomen gaan dan meer betalen dan huishoudens met een lager inkomen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Valprevent BV
Valprevent adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt valbeveiliging voor de meest uiteenlopende toepassingen ...
Storax B.V.
STORAX B.V. is al meer dan 40 jaar de meest complete mattenindustrie met productie in Nederland ...
Hercules
Software voor woningcorporaties en studentenhuisvesters ...