Wocozon voorziet 15.000ste woning van zonnepanelen

Wocozon voorziet 15.000ste woning van zonnepanelen

Gepubliceerd op:

Wocozon heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: 15.000 sociale huurwoningen zijn voorzien van zonnepanelen. Dat is een fors aantal; meer dan het totaal aantal woningen in gemeenten als Bloemendaal, Delfzijl of Diemen . De 15.000ste woning is van woningcorporatie Mitros en staat in Utrecht. Wocozon is trots op dit resultaat en is hoopvol voor de toekomst.

Inmiddels hebben zo’n 40 woningcorporaties zich aangesloten bij Wocozon en dit aantal stijgt. Er wordt samengewerkt met woningcorporaties door het hele land: van 7 corporaties rondom Utrecht tot woningen nabij de Belgische grens. En van appartementencomplexen in Amsterdam tot woningen op de Waddeneilanden. Met de huidige capaciteit van het installeren van 800 woningen per maand, groeit de maatschappelijke en groene impact met de dag. De ambitie is om in 2025 een miljoen zonnepanelen te hebben geïnstalleerd. Dit gaat om circa 120.000 woningen, oftewel meer dan alle woningen in Delft en Leiden bij elkaar opgeteld . Zo kunnen steeds meer huurders profiteren van duurzaam opgewekte stroom. Een zonnige toekomst ligt in het verschiet!

Stichting Wocozon bestaat sinds 2012 en faciliteert zonnepanelen voor sociale huurwoningen. Zo kunnen ook deze huurders volop meedoen aan de energietransitie. Huurders zijn dankzij de zonnepanelen jaarlijks minder geld kwijt aan elektriciteit, omdat het tarief van de zonne-energie laag is. Daarnaast ontvangen huurders groene stroom van hun eigen dak, waardoor de emissie van CO2 gereduceerd wordt. Wocozon neemt de investering, installatie en monitoring van de PV-installaties voor haar rekening, zodat de woningcorporatie volledig ontzorgd wordt. Hiermee is Wocozon dé niet-commerciële betrouwbare partner voor woningcorporaties. Door de woningcorporaties te helpen met het realiseren van maatschappelijke en duurzame doelstellingen, wordt samen aan een groener en leefbaarder Nederland gebouwd.

Wilt u meer weten of geheel vrijblijvend kennismaken? Neemt u dan contact op met Roland van der Klauw rvanderklauw@wocozon.nl of Rosalinde Klein Woolthuis rkleinwoolthuis@wocozon.nl. Telefonisch zijn we bereikbaar via  085 7 44 10 58.


Een greep uit ons leveranciersregister

S&P Holland B.V.
Soler & Palau, de grootste fabrikant van ventilatoren van Europa ...
Total Wall
Onze passie is het mooi en duurzaam herstellen van gevels en panden ...
AWB
AWB, onderdeel van de Vaillant Group ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt totaaloplossingen ...