Thuis rekent onverwacht energiebijdrage

Thuis rekent onverwacht energiebijdrage

Gepubliceerd op:

Huurders van een aantal zeer energiezuinige woningen in Best blijken naast de huur 95 euro extra per maand te moeten betalen voor de energiebijdrage. De Eindhovense Woningcorporatie Thuis vraagt deze bijdrage niet voor het energieverbruik, maar voor de warmte-koudeopslag en een aantal zonnepanelen.

De huurders voelen zich bekocht. Zij dachten hun energiekosten te kunnen beperken tot zo'n 40 tot 50 euro per maand. Maar daarbovenop komt nu dus 95 euro voor een extra energiebijdrage. Volgens de Woonbond is het onacceptabel dat Thuis huurders op het laatste moment confronteert met extra energiekosten. Daarnaast is een installatie voor warmte-koudeopslag en energiepanelen aard en nagelvast zitten en dus in de kale huur thuis horen.

De Woonbond wijst er ook op dat als de huurders de stap maken naar de kantonrechter, de kans groot is dat deze het door hun getekende energiecontract nietig zal verklaren. Thuis geeft toe dat er fouten in de communicatie zijn gemaakt maar blijft erbij dat er inhoudelijk weinig op de Thuis-aanpak valt aan te merken.

Een greep uit ons leveranciersregister

Ubbink BV
Alles in huis voor een compleet dakadvies!
Breman Installatiegroep
Breman Woningbeheer; uw partner voor service- en installatiewerkzaamheden ...
GOM Schoonhouden BV
Gom: jouw schoonmaakpartner bij woningcorporaties ...