Een onderhoudsarme en brandveilige houten gevel

Een onderhoudsarme en brandveilige houten gevel

Gepubliceerd op:

Bij zowel nieuwbouw als renovatie is het belangrijk dat de gevel van het gebouw zijn mooie uitstraling voor vele jaren blijft behouden. Vaak worden er natuurlijke producten gebruikt, waaronder houten gevelbekleding. Een houten gevel geeft een gebouw een authentieke en warme uitstraling. Maar de gevel moet wel goed onderhouden worden en de houten gevelplaten verkleuren naar verloop van tijd. Een goed alternatief op houten gevelbekleding is Rockpanel Woods.

Rockpanel dankt zijn hoogwaardige kwaliteit aan de vrijwel onuitputtelijke grondstof waaruit het wordt gefabriceerd: basalt. Dit vulkanische gesteente wordt via een innovatieve productiemethode omgevormd tot een materiaal met unieke eigenschappen. Te bewerken als hout, waardoor de montage en installatiekosten laag blijven. Maar net zo duurzaam als steen, 100% weer-, temperatuur en UV-bestendig én zeer onderhoudsarm.

       
   
Zeer onderhoudsarm
De kleuren blijven stabiel en het materiaal is ongevoelig voor delaminatie en rot. Elk gebouw blijft zijn oorspronkelijke frisheid en uitstraling behouden voor lange tijd. Alle Rockpanel platen hebben een officieel bevestigde levensduur van 50 jaar.

De Rockpanel Woods gevelplaten vergen weinig tot geen onderhoud, mede dankzij een extra ProtectPlus beschermlaag. Deze laag zorgt ervoor dat de gevel uitermate makkelijk schoon te houden is. Door het perfect gladde oppervlak spoelt regenwater normaal vuil weg, waardoor de gevel langer schoon blijft. Daarnaast biedt de beschermlaag extra bescherming tegen UV-licht en graffiti. De graffiti kan eenvoudig verwijderd worden en er hoeven geen platen vervagen te worden.

Dit resulteert in lage onderhoudskosten en een gevel die zijn mooie, frisse uitstraling jarenlang behoudt.

Meer weten over Rockpanel Woods? Vraag hier een gratis monster aan>

Liever brandveilig
Indien u een gevel heeft die aan hoge brandveiligheidseisen moet voldoen, wordt het bijna onmogelijk om houten gevelbekleding te gebruiken. Om de gevel toch die warme houtuitstraling te geven, kunt u gerust kiezen voor Rockpanel Woods in onze extra brandveilige A2 (FS-Xtra) uitvoering. Indien bevestigd op een aluminium of stalen draagconstructie met  blindklinknagels, voldoen al onze A2 (FS-Xtra) platen in combinatie met minerale wol isolatie aan de Europese brandklasse A2-s1,d0.

Natuurlijke uitstraling dankzij slim materiaalgebruik
Ook voor het nieuwbouwproject De Beukenhof in het Brabantse Wijbosch zijn Rockpanel Woods platen gebruikt voor de gevel. De woningen zijn verankerd in de omliggende natuur door slim materiaalgebruik voor gevel en dak.  Architect Steven Woudstra vertelt: “In deze groene omgeving liggen materialen met een zo natuurlijk mogelijke uitstraling voor de hand. Bijvoorbeeld houten gevelelementen. De kleuren hebben we doorgevoerd, maar met het oog op de doelgroep, viel de houten gevel al gauw af. Senioren, maar bijvoorbeeld ook jonge gezinnen, willen zich niet bezighouden met schuren en schilderen van een onderhoudsgevoelige gevel, maar genieten van hun vrije tijd.”Een greep uit ons leveranciersregister

GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...
Valprevent BV
Valprevent adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoudt valbeveiliging voor de meest uiteenlopende toepassingen ...
Noodliften.nl B.V.
Noodliften houdt uw bewoners mobiel door de snelle montage van tijdelijke trapliften ...