Zig voegt mutatie- en onderhoudsplatform van Casix toe aan haar portfolio

Zig voegt mutatie- en onderhoudsplatform van Casix toe aan haar portfolio

Gepubliceerd op:

Zig, marktleider voor best-of-breed softwareoplossingen in de vastgoedbranche, heeft softwarebedrijf Casix overgenomen. Hiermee versterkt Zig haar marktpositie en haalt zij een ervaren en betrouwbare partner in huis op het gebied van digitalisering en stroomlijning van complexe verhuurmutatie- en onderhoudsprocessen. Casix is de tweede strategische add-on van Zig sinds de investering van Main Capital Partners in november 2021.

Een innovatief vastgoed cloudplatform
Casix is marktleider met haar cloudoplossing voor vastgoedonderhoud, waarin woningcorporaties en ketenpartners in één omgeving samenwerken om efficiënt en klantgericht onderhoudsverzoeken af te handelen. Met het gebruik van Casix worden onderhoudsprocessen sterk versimpeld en overzichtelijk, omdat Casix een uniek gemeenschappelijk platform biedt waar zowel aannemer als woningcorporatie op zijn aangesloten. In deze digitale verzamelplaats worden alle belangrijke zaken vastgelegd, waaronder de specifieke werkzaamheden, verwachte opleverdatum en lijsten van benodigde materialen. Daarnaast faciliteert Casix voor alle betrokken partijen overzichtelijke en heldere communicatie, waarbij in het platform alle afspraken, taken en prijzen zijn vastgelegd. Hiermee zijn alle processtappen al duidelijk vóórdat de onderhoudsopdracht wordt uitgevoerd.

Zig en Casix hebben een gezamenlijke ambitie voor de corporatiesector en bredere vastgoedbranche: de ketenprocessen ‘mutatie’ en ‘reparatie’ van kop tot staart digitaliseren voor zowel medewerker, klant en ketenpartner. Samen kunnen Zig en Casix optimaal processen digitaliseren en huurders hierin maximaal betrekken. Dit gaat zowel efficiëntie als hogere klanttevredenheid opleveren, want huurders worden beter en proactief geïnformeerd terwijl medewerkers veel minder hoeven te vragen, omdat informatie eenvoudig beschikbaar is.

Gerbert Kooij, directeur van Zig: "Wij zijn zeer verheugd dat Casix aan boord is gekomen bij Zig. Het onderhoudsplatform van Casix is op veel fronten aanvullend op het productfolio van Zig. Samen dekken wij bijvoorbeeld het volledige verhuurmutatieproces af. Er zullen mooie en handige integraties volgen tussen de Casix’ verhuurmutatie app en Zig’s woonruimtebemiddelingssysteem. Het doel is om woningzoekenden nog beter te informeren over de actuele stand van een vrijgekomen woning. Daarnaast zal voor huurders het reparatieverzoekproces straks volledig te volgen zijn. Hiermee realiseren wij dus op twee fronten winst.”

Het bundelen van de krachten met Casix past in de best-of-breed strategie van Zig, waarbij procesoptimalisatie en standaardisatie belangrijke uitgangspunten zijn. Kobbe van Daatselaar, CTO bij Zig: “Het gecombineerde productportfolio stelt vastgoedorganisaties in staat om twee arbeidsintensieve processen verder te optimaliseren en de klantbeleving te verbeteren. Het mutatie- en onderhoudsproces wordt binnen de oplossingen van Zig en Casix nu deels afgedekt. Dankzij de samenwerking dekken we nagenoeg het hele proces af, resulterend in een aanzienlijk verbeterd proces. Zo wordt het in het de toekomst mogelijk om de kwaliteit van advertentieteksten in het Zig aanbod platform te verhogen en huurders proactief te informeren over de voortgang van een reparatieverzoek, via bijvoorbeeld een pushnotificatie uit de app. Zig en Casix hebben beiden een sterke focus op het gebruik van CORA en VERA, de sectorstandaarden. Mede hierdoor is samenwerken met Casix voor ons een logische keuze.”

Ook Remco van Niekerk en Eco Moll, partners bij Casix, zien de samenwerking als een stap voorwaarts. Remco van Niekerk: “Casix en Zig zijn duidelijk complementair, zowel qua productportfolio als op het gebied van technologie gaat 1+1=3 echt op. Ik zie ook een echte fit in de cultuur van onze bedrijven, waarbij wij bovendien internationale ervaring toevoegen. Ik ben erg trots op wat we met Casix hebben bereikt en ben ervan overtuigd dat de combinatie met Zig een nieuwe dimensie geeft aan de ontwikkeling van software voor alle partijen in de verhuurmutatie- en onderhoudsketens.”

Eco Moll: "Zig deelt onze sectorgerichte aanpak, alsmede de focus op innovatieve software die werkprocessen optimaal ondersteunt en eenvoudig in gebruik is. Als onderdeel van Zig kunnen we onze visie verder ontwikkelen en zowel woningcorporaties als aannemers nog meer toegevoegde waarde bieden."

Het volledige team van Casix wordt opgenomen in de organisatie van Zig. Hiermee verrijkt Zig haar huidige portfolio niet alleen met een innovatief softwareplatform, maar haalt zij ook een ervaren team van onder andere business engineers en consultants binnen. Met de toevoeging van Casix telt Zig ca. 150 medewerkers.

Over Zig
https://www.zig.nl/
Zig is opgericht in 2001 en heeft een leidende positie verworven in de markt van woningcorporaties en commercieel vastgoed. Zig levert haar software aan een brede klantenbasis van meer dan 160 organisaties. Voorbeelden van klanten zijn onder andere De Alliantie, Rochdale, Sociale Verhuurders Haaglanden, DUWO, Mooiland, Klik voor Wonen, Thuis in Limburg, Elkien, Bouwinvest en A.S.R. De onderneming telt ca. 125 medewerkers.

Over Casix
https://casix.nl/
Casix, opgericht in 2014, is een leverancier van cloudoplossingen voor de corporatiesector. De onderneming biedt een breed scala aan web portalen en mobiele apps gericht op zelfservice voor huurders en ondersteuning van buitendienstmedewerkers en ketenpartners. Casix is marktleider met haar mutatieproces oplossing en faciliteert daarnaast vereenvoudiging van onderhoudsprocessen tussen woningcorporaties en aannemers. Casix ondersteunt meer dan 50 woningcorporaties en heeft inmiddels meer dan 750 aannemers op haar platform aangesloten. Voorbeelden van klanten zijn onder andere Mitros, Beter Wonen Almelo, Eigen Haard, Ymere, Vecht & Omstreken, Woonbron, De Variabele en Hemubo. De Casix-organisatie telt ca. 25 medewerkers.

Over Main Capital Partners
https://main.nl/
Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerde in de Benelux, DACH regio, en in Scandinavië. Main heeft al bijna 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt als strategische partner nauw samen met managementteams van haar portfoliobedrijven om duurzame groei te realiseren en volwaardige softwaregroepen op te bouwen. Main telt ruim 60 medewerkers en heeft vestigingen in Den Haag, Stockholm, Düsseldorf, Antwerpen en Bosten (USA). Per oktober 2021 heeft Main meer dan 2,2 miljard euro onder beheer. Main heeft tot nu toe geïnvesteerd in meer dan 150 softwarebedrijven. Deze bedrijven hebben banen gecreëerd voor ongeveer 9000 medewerkers.


Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...