WoningNet WRB – Next level in woonruimtebemiddeling

WoningNet WRB – Next level in woonruimtebemiddeling

Gepubliceerd op:

Een uniform en intuïtief systeem dat aansluit op de werkprocessen van woningcorporaties. WRB is het nieuwe en slimme woonruimtebemiddelingssysteem van WoningNet. Het helpt corporaties om voor iedere woningzoekende een geschikte woning te vinden.

Uniform systeem
WoningNet WRB is een uniform systeem dat naadloos aansluit op de processen van woningcorporaties voor de selectie en sortering van woningzoekenden. In het systeem zitten wet- en regelgeving en andere selectiecriteria. Je hebt op elk moment inzicht in de stand van zaken en welke acties er nog uitgevoerd moeten worden. Het systeem is in samenwerking met de corporaties ontwikkeld en kan door alle corporaties gebruikt worden. Het wordt continu uitgebreid met nieuwe functies en features.

Toekomstbestendig
‘WRB is ontwikkeld om corporatiemedewerkers te ondersteunen in hun werk om woningzoekenden zo goed mogelijk te helpen. Het nieuwe systeem is gebruiksvriendelijk, goedkoper in onderhoud, snel aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen en daarmee toekomstbestendig’, vertelt Freek van Eijk, product owner van WoningNet.

WRB in de praktijk
‘Het systeem werkt goed’, vertelt Helga Altena, senior woonconsulent van Welbions in Hengelo. ‘Natuurlijk is het even wennen, omdat het anders werkt dan het systeem dat we gewend waren. Dat is logisch en hadden we ook verwacht. We zijn als eerste regio overgegaan op het nieuwe systeem en worden hierbij heel goed ondersteund door de servicedesk.’

Overzichtelijk, makkelijk en snel systeem
Helga vervolgt: ‘Het systeem is heel logisch opgebouwd, overzichtelijk en snel. Het is helemaal van deze tijd, interactief en je kan snel iemand opzoeken. Een groot voordeel is dat het betaalverkeer uit het systeem is gehaald en is geautomatiseerd via Buckaroo. Dat scheelt ons veel werk en tijd. Ook voor onze woningzoekenden is het systeem veel gebruiksvriendelijker.
We kunnen nu met een woningzoekende meekijken naar welke woning passend is. Een andere grote verbetering is dat ze kunnen inloggen met een e-mailadres, wat voorheen alleen met hun registratienummer kon.’

Volgende stappen
‘Nog niet alles is af en het systeem is volop in ontwikkeling. In gebruikerspanels wordt besproken aan welke functionaliteiten en opties behoefte is. Deze worden in sprints van drie weken ontwikkeld door WoningNet en kunnen na invoering door alle corporaties gebruikt worden. In de nieuwe service portal worden de nieuwe functionaliteiten beschreven en uitgelegd. De samenwerking met WoningNet vind ik heel prettig. Ze luisteren goed naar ons en reageren snel’, aldus Helga Altena.

In deze korte film zie je meer over de livegang van WRB bij Welbions en Twinta in de regio Hengelo.Wanneer gaan regio’s die klant zijn over op het nieuwe WRB-systeem?
WoningNet probeert alle regio's die klant zijn in het eerste half jaar van 2019 over te laten gaan op het nieuwe systeem. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de implementatie van WoningNet WRB bij regio IJmond/Zuid-Kennemerland en regio Woongaard. In het nieuwe jaar volgen als eerste de regio’s Eemvallei en Noordoostpolder.

Wil je op de hoogte blijven?
Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de ontwikkelingen van WoningNet WRB. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je dan aan door een e-mail te sturen, met daarin je naam en e-mailadres, naar communicatie@woningnet.nl.

Wil je meer weten over WRB?
Dat kan natuurlijk. Neem hiervoor contact op met een van onze regiomanagers: Hester Koopen (06-26082608) of Jan Bakker (06-22948840). Uiteraard kan je ook een e-mail sturen naar contact@woningnet.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
ACQOM Trading B.V.
Bij ACQOM staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...