ROCKPANEL gevelbekleding nu verkrijgbaar in onbrandbare kwaliteit

ROCKPANEL gevelbekleding nu verkrijgbaar in onbrandbare kwaliteit

Gepubliceerd op:

Moderne gevels creëren met ROCKPANEL decoratief plaatmateriaal is populair – en met de meest recente productinnovatie verbetert de veiligheid van het ROCKPANEL productassortiment nog meer. ROCKPANEL presenteert plaatmateriaal in de nieuwe ‘FS-Xtra’ uitvoering, dat voldoet aan Europese brandklasse A2-s1, d0. Met de FS-Xtra kunnen ontwerpers en opdrachtgevers nu ook in de meest veeleisende omstandigheden waar brandveiligheid een belangrijke factor is, gebruikmaken van het inspirerende ROCKPANEL assortiment.

ROCKPANEL plaatmateriaal in Europese brandklasse A2-s1, d0 is verkrijgbaar in alle ROCKPANEL designs. Een assortiment gevelbekleding met zo’n breed designspectrum was tot nog toe niet in een onbrandbare kwaliteit verkrijgbaar op de Europese markt.

Tot op heden was ROCKPANEL gevelbekleding verkrijgbaar in de uitvoeringen 'Durable' voor standaardtoepassingen in gevels en dakranden, en 'Xtreme' voor toepassingen in gevels waarbij een hogere mechanische weerstand, bijvoorbeeld tegen windbelasting, of slagvastheid vereist is. Aangevuld met de nieuwe 'FS-Xtra' uitvoering, biedt het ROCKPANEL assortiment bouwkundig ingenieurs en aannemers nu een onbegrensde ontwerpvrijheid voor elke toepassing en elk gevelvlak.

Compleet designaanbod voor elk gebouw
Door het ruime aanbod aan RAL/NCS-kleuren en designs is ROCKPANEL plaatmateriaal een gewild ontwerpelement, zowel voor volledige gevelbekledingen als om bepaalde gebouwelementen te accentueren. In de toekomst kan ROCKPANEL ook een grotere bijdrage leveren aan de brandveiligheid van gebouwen, aangezien de nieuwe 'FS-Xtra' uitvoering de inherente brandeigenschappen nog verder verbetert. De onbrandbare kwaliteit is verkrijgbaar in de assortimentslijnen van de monochrome 'Colours’, de extravagante 'Chameleon' die voorzien is van een coating met kristaleffect, de elegante 'Woods' en de moderne 'Metallics'. Om te voldoen aan de Europese brandclassificatie worden de platen mechanisch bevestigd op een aluminium achterconstructie.

Makkelijk in verwerking, milieuvriendelijk tot in de kern
ROCKPANEL gevelpanelen – in ‘Durable’, ‘Xtreme’ of in de nieuwe ‘FS-Xtra’ uitvoering – combineren de voordelen van steen en hout: ze zijn even weerbestendig als steen, en kunnen op de bouwplaats verwerkt worden met standaard gereedschappen, net als hout. De platen kunnen zonder speciale voorbehandeling gebogen worden toegepast. Dankzij hun homogeen gekleurde oppervlak kunnen ze in elke richting worden verwerkt. ROCKPANEL plaatmateriaal wordt eveneens aanbevolen voor  milieuverantwoorde beleidsmakers omdat de onderhoudsarme gevelbekleding het best gewaardeerd werd door het onafhankelijke Building Research Establishment (BRE). Een mooie erkenning die de zekerheid geeft dat de keuze voor ROCKPANEL in een duurzaam bouwproject een verantwoorde keuze is.

Een greep uit ons leveranciersregister

ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...