Aareon nieuwe eigenaar van het BI-bedrijf Blue-Mountain

Aareon nieuwe eigenaar van het BI-bedrijf Blue-Mountain

Gepubliceerd op:

Met ingang van 1 januari 2024 is Aareon NL de nieuwe eigenaar van het Business Intelligence-bedrijf Blue-Mountain. Deze overname stelt Blue-Mountain in staat om haar groei verder te versnellen door een verhoging van het innovatievermogen en uitbreiding van de diensten en oplossingen voor zowel haar klanten als nieuwe markten. 

Aareon onderkent de grote en groeiende waarde van business intelligence voor haar klanten en verstevigt met de overname haar positie op dit vlak.

Blue-Mountain heeft in de afgelopen jaren een stabiele groei doorgemaakt, maar de ambities reiken veel verder. Om deze ambities te kunnen realiseren, is Blue-Mountain op zoek gegaan naar een strategische aandeelhouder en samenwerkingspartner.

De samenwerking met Aareon biedt Blue-Mountain de mogelijkheid om versneld meer waarde te creëren voor haar klanten en partners, als ook nieuwe markten sneller te betreden. Met de overname van Blue-Mountain krijgen klanten van Aareon NL toegang tot een breed scala aan gespecialiseerde dienstverlening en oplossingen op het gebied van business intelligence. Binnen Aareon NL zal Blue-Mountain het kenniscentrum voor business intelligence worden. Onder de nieuwe aandeelhouder blijft Blue-Mountain zelfstandig opereren.

"We houden vast aan onze koers en blijven de BI-partner voor alle organisaties, in alle markten, die stappen willen zetten in het data-gedreven werken", aldus Michiel Brinksma, oprichter van Blue-Mountain. Blue-Mountain blijft onder haar eigen naam actief, net als andere deelnemingen van Aareon zoals Embrace en Twinq.

Jeroen Kuiper, directeur van Aareon NL: “Bij Aareon NL verheugen we ons op de samenwerking met Blue-Mountain. Aareon NL zal haar business intelligence-activiteiten onder de paraplu van Blue-Mountain gaan brengen. Dit geldt ook voor Sonar, de business intelligence-dienstverlening van Aareon voor woningcorporaties. De toegevoegde waarde in de vorm van Sonar Dashboards zal hierbij blijven bestaan. De investering blijft gegarandeerd. De Aareon Groep heeft de visie dat beslissingen in toenemende mate datagedreven zullen zijn. De expertise van Blue-Mountain zal dan ook zeker in de commerciële vastgoedmarkt en in andere landen van de Aareon Groep worden ingezet.”

Over Blue-Mountain
Blue-Mountain biedt met 30 werknemers sinds 2006 oplossingen en dienstverlening op het gebied van business intelligence voor woningcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen. Kijk voor meer informatie
op www.blue-mountain.nl.

Over Aareon Nederland
Aareon Nederland B.V., Emmen, is met 440 medewerkers, een leverancier van ERP-software en digitale oplossingen voor de vastgoedsector in Nederland. Het bedrijf maakt deel uit van de Aareon Group, die actief is in heel Europa. Met advies-, software- en serviceoplossingen voor het optimaliseren van op IT gebaseerde bedrijfsprocessen ondersteunt Aareon Nederland haar klanten bij het behalen van hun bedrijfsdoelstellingen. Het aanbod van Aareon omvat de ERP-software Tobias voor woningcorporaties, REMS voor de commerciële vastgoedsector en Twinq voor VvE-beheerders. Deze kunnen worden aangevuld met geïntegreerde digitale oplossingen, zoals het Facility Management Informatie Systeem Facilitor, het Document Management Systeem Aareon DMS, Trace & Treasury voor het eenvoudig sturen op vastgoed en financiën, de digitale oplossingen uit de Fox-suite, OSRE voor volledige automatisering van vastgoedtransactieprocessen en Mareon voor de ketensamenwerking. Lees meer over Aareon op www.aareon.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

Kingspan Light + Air
Experts op het gebied van brandveiligheid, daglichtconstructies, klimaattechniek, zonwering & louvre ...
Tenten Solar Zonnepanelen B.V.
Tenten Solar Zonnepanelen is dé specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonne-energie ...
Berenschot Search
Grondlegger van vooruitgang ...