De ideale warmtepomp bij grondige renovaties

De ideale warmtepomp bij grondige renovaties

Gepubliceerd op:

Bij een grondige renovatie is de nieuwe Panasonic Aquarea L-serie warmtepomp de ideale oplossing. Deze warmtepomp kan een temperatuur van 75°C graden leveren, wat het de ideale vervanger van de traditionele CV-ketel maakt en kan zonder ingrijpende aanpassingen vrijwel overal worden geïnstalleerd.

Sinds 1 februari 2022 is het verplicht om bij een grondige verbouwing (als meer dan 25% van de oppervlakte van de gebouwschil verandert) meteen duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Denk daarbij aan het installeren van een warmtepomp, het plaatsen van zonnepanelen en het beter isoleren van een woning. De nieuwe Panasonic Aquarea L-serie warmtepomp met het natuurlijke koudemiddel R290 is juist voor dit soort renovatieprojecten de ideale oplossing. De warmtepompen uit deze serie zijn namelijk zonder ingrijpende aanpassingen vrijwel overal te plaatsen en eenvoudig te installeren.

De vervanger van de traditionele CV-ketel
De nieuwe warmtepompserie is ontworpen om de eigenschappen van het R290-koudemiddel maximaal te benutten. Daardoor is een cv-aanvoertemperatuur tot 75 °C mogelijk, zelfs met een buitentemperatuur van -10 °C. Het systeem is daarom bijzonder geschikt voor renovatieprojecten waarbij een hoge temperatuur nodig is voor het gebruik van radiatoren. Het warmtepompsysteem kan gebruikmaken van de bestaande leidingen en radiatoren, waardoor verduurzamen zonder ingrijpende aanpassingen of verbouwing mogelijk is.

Vele plaatsingsmogelijkheden
Net als de binnenunits zijn de stille buitenunits ontworpen om op te gaan in de omgeving. Het innovatieve, geheel nieuwe design van de antracietkleurige buitenunits maakt dat deze vrijwel overal kunnen worden geplaatst zonder op te vallen. Bovendien heeft de binnenunit van het Bi-Bloc-model dezelfde afmeting als een gemiddelde cv-ketel, wat ook weer meer plaatsingsmogelijkheden biedt.

Eenvoudig te installeren
Bij het installeren van een warmtepomp komt iets meer kijken dan bij een reguliere cv-ketel. Een installateur is daardoor meer uren kwijt per installatie. Bij de Panasonic Aquarea L-serie gaat het installeren echter een stuk sneller. Het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan, dat het systeem gebruikt is geen f-gas, met alle voordelen van dien. Daarnaast maakt het gebruik van slechts twee leidingen, waardoor het eenvoudig aan te sluiten is.


Een greep uit ons leveranciersregister

Ibis Power
Hernieuwbare energie voor de mensen ...
NCCW
NCCW is al 50 jaar de betrouwbare partner voor woningcorporaties op het gebied van ERP-softwareoplossingen ...
Hofmeier I Interim & Consulting
Hofmeier is business partner voor financiële en organisatievraagstukken. Onze missie: organisaties helpen om hun ambities ...