Subsidie voor energiebesparende renovatie huurwoningen

Subsidie voor energiebesparende renovatie huurwoningen

Gepubliceerd op:

Verhuurders kunnen per 1 juli 2014 subsidie aanvragen voor renovaties die huurwoningen energiezuiniger maken. Huurdersorganisaties kunnen hun verhuurder hierop wijzen. Dit is de kans om woningen met een slecht energielabel op te laten knappen. Daarmee komt een comfortabel huis met een lage energierekening in zicht!

De subsidieregeling is bedoeld voor verhuurders van woningen met een huurprijs onder de liberalisatiegrens (700 euro). Of deze woningen van een corporatie of een particuliere verhuurder zijn maakt niet uit.

De regeling heet Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) en komt voort uit het Nationaal Energieakkoord. Om aanspraak te kunnen maken op deze regeling, moet de renovatie ervoor zorgen dat het energielabel van de woning er minimaal 3 stappen op vooruit gaat. Andere voorwaarde is dat te renoveren corporatiewoningen minimaal op label B uitkomen, en woningen van particuliere verhuurders minimaal op label C.

Voor iedere renovatie hebben bewoners instemmingsrecht. Dat geldt ook voor renovaties die woningen energiezuiniger maken. 70% van de bewoners moet akkoord gaan met het renovatieplan. Het totaal beschikbare subsidiebedrag is 400 miljoen euro.

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...