Aareon en Batavia Groep: “Samen gaan we de vastgoedsturing en  financiële verantwoording verbinden binnen woningcorporaties”

Aareon en Batavia Groep: “Samen gaan we de vastgoedsturing en financiële verantwoording verbinden binnen woningcorporaties”

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties staan gezamenlijk voor een grote investeringsopgave als gevolg van de nationale prestatieafspraken. Veel woningcorporaties hebben nog onvoldoende inzicht in de impact van de investeringsopgave op de financiële continuïteit van de organisatie. 

Daarnaast kan het inzicht in de maatschappelijk en financiële prestatie van de huidige en wensportefeuille worden vergroot. Projecten zijn onrendabel waardoor er structureel wordt ingeteerd op het eigen vermogen. De vraag is, hoe lang is dat houdbaar? Dat vergt denken in scenario’s.

Om woningcorporaties nog beter te ondersteunen bij het portefeuille- en assetmanagement en om de samenwerking tussen financiën en vastgoed te versterken, zijn Aareon en Batavia Groep een samenwerking gestart.

André Tammes (Manager Business Development Aareon): “Het doel van de samenwerking met Batavia Groep is een koppeling tussen Trace & Treasury en de VastgoedCloud om de cyclus van vastgoedsturing te verbinden met de financiële processen, zoals de financiële afweging van investeringsprojecten en het opstellen van de financiële meerjarenbegroting en aanlevering van de dPi. Dit betreft een jaarcyclus waarbij de herijkte vastgoedstrategie uit de VastgoedCloud wordt gebruikt als nieuw beleid voor het opstellen van de meerjarenbegroting”.

Bij twee woningcorporaties zijn inmiddels pilots gestart waarbij we de data-uitwisseling tussen beide applicaties op elkaar aansluiten. In eerste instantie betreft dit het huidige beleid uit de meerjarenbegroting (Trace Financiële Planning) dat de basis vormt voor het maken van alternatieve beleidsscenario’s in de VastgoedCloud. In tweede instantie is dit de terug levering van data uit de VastgoedCloud als basis voor de opzet van de meerjarenbegroting. Daarna gaan we kijken hoe we de data uit Tobias nog beter kunnen ontsluiten.

Jeroen van Vliet (CEO Batavia Groep): “De software-oplossing Trace & Treasury van Aareon ondersteunt de planning- en control cyclus bij woningcorporaties. Onze VastgoedCloud is sterk in de ondersteuning van corporaties bij het doorlopen van de beleidsachtbaan (portefeuille- en assetmanagement) en de vertaling hiervan naar de operatie. Door deze twee werelden met elkaar te verbinden, bieden we corporaties integrale tooling voor sturing op vastgoed en financiën, waarbij het optimaliseren van de maatschappelijke doelstellingen binnen de financiële continuïteit het uitgangspunt is. Beide applicaties bieden een schaalbaarheid van één eenheid tot en met de complete portefeuille.

De samenwerking zal een flinke impuls geven aan de datakwaliteit en dataconsistentie voor de vastgoedsturing van woningcorporaties. Immers, vastgoedsturing is niet zozeer een reken technisch probleem, maar meer een datavraagstuk."

Wilt u meer weten over onze samenwerking en welke mogelijkheden wij kunnen bieden om uw vastgoedsturing naar een hoger niveau te brengen? Neem dan contact op met André Tammes (Aareon) of Lorence Marsdin (Batavia Groep).

Een greep uit ons leveranciersregister

Inspectus
Specialist in asbest, houtaantasters en kruipruimtes ...
Chapps NV
We ontwikkelen inspectie-oplossingen voor de vastgoedsector ...
Storingservice.nl
Storingservice.nl - uw partner bij storingen en calamiteiten ...