Woningstichting Triada en Itmundi gaan online samenwerking aan

Woningstichting Triada en Itmundi gaan online samenwerking aan

Gepubliceerd op:

Woningstichting Triada kiest voor Itmundi bij de realisatie van haar nieuwe website met daarbij een koppeling tussen Tobias en de nieuwe website. Dit gebeurt in diverse fasen. Graag informeren wij u over het proces en de samenwerking die wij met Triada aangaan.

Inventarisatie
Cardsorting
Itmundi voerde voor Triada een gesloten cardsorting uit. Bij gesloten cardsorting zijn de groepen en de labeling daarvan voorgedefinieerd. Een gesloten cardsorting geeft een indicatie of gebruikers de bedachte websitestructuur begrijpen.

Wireframes (interactie­ontwerp)
Op het moment dat de eerste doelstellingen per pagina bekend zijn, werken wij de ideeën uit in wireframes. In deze stap maken wij de 'bouwtekening' van de website. Zonder nog over
grafische elementen na te denken, bepaalt de klant met ons waar zaken als navigatie, indeling en inhoud worden vastgelegd.

User stories
User stories beschrijven welke handelingen de bezoekers willen uitvoeren op de toekomstige website. Een voorbeeld: ‘Als bezoeker wil ik een account aanmaken, omdat ik via de website een woning zoek.’

Platform
Op basis van de user stories gaan we op zoek naar het geschikte platform om op te ontwikkelen.

Na deze fase kunnen eventuele doelstellingen of inschattingen worden bijgesteld. Nu is namelijk duidelijk wat er precies gerealiseerd moet worden.

Design
Het design wordt gemaakt naar aanleiding van de door Triada goedgekeurde wireframes. In de designfase werken de interaction designer en webdesigner nauw samen om tot een
gebruiksvriendelijk en goed design te komen.

Wij bouwen een responsive website die zich automatisch aanpast aan elk denkbaar schermformaat. Van smartphone tot grote desktopschermen. Afhankelijk van het type website kun je kiezen voor een responsive website of een aparte mobiele website. Triada heeft ervoor gekozen om ons een responsive website te laten maken.

Realisatie / Techniek
Op het moment dat de designs zijn goedgekeurd gaan we de volgende fase in. De designs worden omgezet naar HTML5 zodat er een klikbaar prototype ontstaat, nog zonder koppelingen. Dit klikbare prototype biedt een demo waarin interactie en design samenkomen. De klant kan de werking verkennen en feedback geven.

Parallel aan het HTML traject zal het databasemodel worden bepaald. Daarna zal de database worden opgezet, zodat zowel de HTML en de database tegelijkertijd gereed zijn en de volgende stap gezet kan worden.Tot slot wordt in deze fase de intelligentie ingebouwd. De HTML­pagina’s gaan ‘praten’ met de database en de user stories zullen verder geïmplementeerd worden.

Het CMS dat we gaan gebruiken is Craft CMS. Dit koppelen we aan Tobias van Aareon. Hierdoor wordt het actuele woningaanbod uitgelezen uit de database en getoond op de website. Gebruikers kunnen zo onder andere met hun account inloggen en reageren op woningen waarin zij geïnteresseerd zijn.

Benieuwd wat wij nog meer doen? Kijk op www.itmundi.nl/woningcorporaties
https://www.woningcorporaties.nl/leveranciers/advies/itmundi

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Scholl Advies
Het optimaliseren van bedrijfsprocessen, met als doelstelling het verhogen van ...
Liftintermediair
Liftintermediair: De volledig onafhankelijke, ervaren adviseur in liftinstallaties ...
Xemex
Xemex is een leverancier van slimme meetcommunicatiehubs ...