Een nul-op-de-meterwoning in korte tijd

Een nul-op-de-meterwoning in korte tijd

Gepubliceerd op:

Dura Vermeer is koploper in de ontwikkeling van nul-op-de-meter woningen. Wij investeren niet alleen veel in de producten, maar ook in het onderzoek naar de processen. “Nul-op-de-meterwoningen zijn de toekomst, zelfs de nabíje toekomst”, zegt André Köster, directeur Dura Vermeer Bouw Heyma.

Voor ons is het een streven om van zoveel mogelijk bestaande woningen nul-op-de-meter woningen te maken. Gas wordt steeds minder gebruikt en zal binnen tientallen jaren niet meer beschikbaar zijn voor woningen. Andere manieren van energie opwekken zijn in opkomst en gaan bijdragen aan een beter milieu. Deze ontwikkelingen laten zien dat nul-op-de-meter realistisch is: “Wij zien dit in een sneltreinvaart gebeuren. Het is niet te stoppen. Enerzijds door de duurzaamheidsvraagstukken, anderzijds moet je het ook niet meer wíllen om op een ouderwetse manier door te gaan”, vertelt Köster. Om voor de komende generatie een duurzame wereld te creëren, is deze overstap cruciaal.

Hoe nul is een nul-op-de-meter woning eigenlijk? De 0 staat voor een gemiddelde. Bij een nul-op-de-meter woningblok of -complex worden duurzame oplossingen in iedere woning aangebracht, zoals een complete hoogwaardige nieuwe gevel, een nieuw dak met geïntegreerde zonnepanelen,  een slimme installatieunit met een warmteterugwin-installatie en een warmtepomp.

Wij monitoren de prestatie van de woningen zodat we kunnen registreren wat het verbruik en de opbrengst van de woning is. Op basis daarvan kijken we of de bewoner de vooraf gegeven prestatie ook krijgt. Het is namelijk de bedoeling dat de bewoner geen hogere kosten krijgt voor huur en zijn energierekening. Kortom: een woning zo goed als nieuw voor dezelfde prijs.

De verbouwing is veel minder ingrijpend dan je zou verwachten. Dankzij prefabelementen worden gehele gevels en daken vervangen. Binnen gemiddeld tien dagen is de woning veranderd in een duurzame, nul-op-de-meter woning.

Na de verbouwing blijft Dura Vermeer betrokken. Wij blijven bewoners begeleiden. We komen bij de mensen thuis óf we communiceren digitaal, bijvoorbeeld als het warmteverbruik onverklaarbaar omhoog of omlaag schiet. Wij blijven altijd garant staan voor de energieprestatie van de woning.

Een greep uit ons leveranciersregister

IVVD Opleidingscentrum / Studio
IVVD is een onafhankelijk kennisplatform én innovatieve opleidingspartner voor organisaties en medewerkers ...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
RENSON
Gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze missie!