Europese conferentie slim leven en wonen in Evoluon

Europese conferentie slim leven en wonen in Evoluon

Gepubliceerd op:

Van 26 tot en met 28 september 2012 vormt het Evoluon in Eindhoven het decor voor het Europese Ambient Assisted Living Forum. Honderden experts, ondernemers en beleidsmakers uit heel Europa zullen er kennis en ervaring uitwisselen over slim leven en wonen. De conferentie is bedoeld voor beleidsmakers, bedrijven en investeerders.

Het jaarlijkse Europese Ambient Assisted Living (AAL) Forum gaat over slimme ICT oplossingen en diensten om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen. Het is de jaarlijkse conferentie van  het AAL Joint Programme. Dit is een Europees programma waarin 23 landen samenwerken en onderzoek financieren. Het budget van dit programma - dat tot 2013 loopt - bedraagt 600 miljoen euro.
Domotica en ICT in woningen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het streven om ouderen en mensen met een beperking zo veel mogelijk zelfstandige te laten functioneren en de zorg te ontlasten. Het komt de kwaliteit van leven ten goede en maakt de zorg toekomstbestendig. Bovendien schept het kansen voor het innovatieve bedrijfsleven.

Slimmer leven
Brainport Health Innovation, Gemeente Eindhoven, Ministerie van VWS en Provincie Noord-Brabant hebben de handen ineen geslagen om deze bijeenkomst naar Nederland te halen. Het AAL Forum 2012 op Brabantse bodem past in de unieke samenwerking die de afgelopen jaren tussen de partners is ontstaan op het gebied van slimmer leven. Onder het motto ‘van kennis naar kunde naar kassa’ werken overheid, bedrijfsleven, universiteiten, corporaties, zorginstellingen en eindgebruikers samen om maatschappelijke innovatie concreet vorm te geven.

Bron: Provincie Noord Brabant

Een greep uit ons leveranciersregister

Techem Energy Services
Techem is een wereldwijde leidende energiedienstverlener binnen de vastgoedwereld ...
SMSParking BV
Mobiel parkeren via sms, app en internet!
Remmers B.V.
Overtuig uzelf van ons vakkundig advies met de zekerheid van een zeer uitgebreid assortiment ...