Huurwoningen Ymere leveren eigen zonne-energie

Huurwoningen Ymere leveren eigen zonne-energie

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Ymere, gemeente Haarlemmermeer en het bedrijf Meermaker zijn van start gegaan met een project waarbij huurwoningen van zonnepanelen worden voorzien. De eerste huurders in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch hebben de panelen inmiddels op hun dak. Vijftig bewoners uit dezelfde buurt hebben al een overeenkomst met Meermaker afgesloten.

Ymere heeft in Haarlemmermeer ongeveer 4.000 eengezinswoningen met een geschikt dak voor zonnepanelen. Deze bewoners zullen komende twee jaar stapsgewijs een vergelijkbare aanbieding krijgen. Het levert de huurder per direct een besparing op de energierekening op, die oploopt tot tientallen euro’s per jaar.

Op een dak van een huurwoning van Ymere plaatst Meermaker acht zonnepanelen. Zonder dat de huurder, noch eigenaar Ymere zelf hoeft te investeren. Die leveren per jaar ongeveer 1675 kWh elektriciteit. De huurder betaalt aan Meermaker een vaste lage vergoeding per maand. Omdat het maandelijks voorschotbedrag van de huurder meer daalt dan de vergoeding aan Meermaker, heeft de huurder per direct een lagere energierekening. Het voordeel loopt op tot tientallen euro’s per jaar.

Een greep uit ons leveranciersregister

Breijer Verwarmingstechniek & Koeltechniek
Comfortabel wonen, verblijven en werken begint met een comfortabele omgeving. Een uitgekiend klimaat ...
ZON
Gasvrij: slimme oplossingen, bewezen technieken, duurzame warmte ...
RECO Lift Solutions
Is uw lift buiten werking als gevolg van onderhoudswerkzaamheden, een storing, modernisering...