Huurwoningen Ymere leveren eigen zonne-energie

Huurwoningen Ymere leveren eigen zonne-energie

Gepubliceerd op:

Woningcorporatie Ymere, gemeente Haarlemmermeer en het bedrijf Meermaker zijn van start gegaan met een project waarbij huurwoningen van zonnepanelen worden voorzien. De eerste huurders in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch hebben de panelen inmiddels op hun dak. Vijftig bewoners uit dezelfde buurt hebben al een overeenkomst met Meermaker afgesloten.

Ymere heeft in Haarlemmermeer ongeveer 4.000 eengezinswoningen met een geschikt dak voor zonnepanelen. Deze bewoners zullen komende twee jaar stapsgewijs een vergelijkbare aanbieding krijgen. Het levert de huurder per direct een besparing op de energierekening op, die oploopt tot tientallen euro’s per jaar.

Op een dak van een huurwoning van Ymere plaatst Meermaker acht zonnepanelen. Zonder dat de huurder, noch eigenaar Ymere zelf hoeft te investeren. Die leveren per jaar ongeveer 1675 kWh elektriciteit. De huurder betaalt aan Meermaker een vaste lage vergoeding per maand. Omdat het maandelijks voorschotbedrag van de huurder meer daalt dan de vergoeding aan Meermaker, heeft de huurder per direct een lagere energierekening. Het voordeel loopt op tot tientallen euro’s per jaar.

Een greep uit ons leveranciersregister

Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.
Unilin Insulation B.V.
UNILIN is al vele jaren een begrip in de bouwwereld en een grote Europese speler als het gaat om pasklare oplossingen ...
Kewodak Dakmakers B.V.
Dakdekkers van Kewodak staan al meer dan dertig jaar bekend om hun ervaring, service en kwaliteit. Wij denken in oplossingen ...