Plaagdierenbestrijding op milieuvriendelijke manier?

Plaagdierenbestrijding op milieuvriendelijke manier?

Gepubliceerd op:

Per 2023 is het niet meer toegestaan om plaagdieren als ratten en muizen met gif te bestrijden. Dat vraagt woningcorporaties om met een inventieve oplossing te komen ter bestrijding van dit probleem. Met een gif-vrije methode die 24/7 controle biedt, levert SnapTrap een effectief en gericht alternatief.

De overlast van muizen en ratten neemt in ons land steeds meer toe. In zowel landelijke als stedelijke gebieden zorgen zij voor schade en overlast. Doordat deze plaagdieren vaak dragers van allerlei ziektekiemen zijn, vormen zij een kruipend gevaar voor de volksgezondheid. Het bestrijden van deze dieren met vergif is per 2023 per wet verboden. Adequate aanpak vormt zodoende een steeds grotere uitdaging en vraagt om slimme oplossingen, met name op plekken waar veel mensen bijeen wonen.

Het Brabantse bedrijf SnapTrap heeft daartoe een effectieve, transparante methode ontwikkeld. Met een inventief vallensysteem weet SnapTrap op efficiënte wijze plaagdieren te bestrijden. Iedere val is daarbij tevens gekoppeld aan een unieke GPS-locatie, en waarschuwt direct wanneer er ongedierte is gevangen. Dit wordt inzichtelijk gemaakt via een online portal: een overzichtelijk meldsysteem waarmee gebruikers dag en nacht inzage hebben in de actuele status van hun vallen. Een efficiënte oplossing, die periodieke rondgang ter controle overbodig maakt. Iedere beheerder kan zelf de opvolging doen, waarbij een duidelijke rapportage alle inzichten verschaft.

Doordat de vallen volledig gif-vrij zijn, is deze milieuvriendelijke methode nu al klaar voor de toekomst. De vallen zijn zeer eenvoudig zelf te bedienen en worden indien gewenst uit beeld geplaatst, wanneer zij op subtiele wijze worden geïntegreerd in regulier straatmeubilair zoals planten- of prullenbakken.

Dit maakt het systeem van SnapTrap bij uitstek geschikt voor plekken die doorgaans op veel bezoekers mogen rekenen. Meerdere woningcorporaties sloten zich inmiddels aan bij SnapTrap, waaronder Stichting Mitros uit Utrecht. Zij zagen direct een adequate uitkomst in het snelle, milieuvriendelijke en bovenal 24/7 online inzichtelijke systeem.

SnapTrap maakt een plaagdierenvrije toekomst voor woningcorporaties binnen bereik. Plan nu een bedrijfsinspectie via www.snaptrap.eu of 085 580 5800 en ontvang een vrijblijvende offerte.


Een greep uit ons leveranciersregister

Itho Daalderop
Itho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdrage leveren aan een comfortabel ...
Verweij Houttechniek
Verweij Houttechniek is dé slimme systeempartner voor de zakelijke markt als het om duurzame houten ramen, deuren ...
Breijer Schilders & Gevelonderhoud
Uw vastgoed in de gewenste conditie houden. Daar gaat het om bij schilderwerk en gevelonderhoud ...