624 Rotterdamse appartementen van energielabel F naar A

624 Rotterdamse appartementen van energielabel F naar A

Gepubliceerd op:

624 Rotterdamse appartementen hebben een reuzesprong gemaakt op de energie-index. De woningen  gingen door meerdere renovaties van label F naar label A op de energie-index. Woonstad Rotterdam besloot de appartementen te renoveren om de ruime en gewilde woningen op alle mogelijke fronten toekomstbestendig en duurzaam te maken.

In december 2015 kwamen Woonstad en Eneco overeen om 1.650 bestaande appartementen op het Rotterdamse stadswarmtenet aan te sluiten. In aanvulling op de overeenkomst ontwikkelde een aantal partijen een plan in opdracht van Woonstad Rotterdam om de appartementen toekomstbestendig, zeer energiezuinig, gezonder en veiliger te maken.

Transformatie
Met dit plan ging Team ERA, een joint venture van Smits Vastgoedzorg en ERA Contour, aan de slag. Zo startte de duurzame energietransformatie van 1.650 appartementen in Rotterdam Prinsenland en Ommoord.

Grootschalige renovatie
Met het uitvoeren van groot onderhoud zijn de keukens en sanitaire ruimtes in de woningen vernieuwd. Daarnaast zijn de kopgevels en daken hoogwaardig geïsoleerd. De gehele flat is gasloos gemaakt en bewoners koken nu elektrisch. Elektrische boilers en collectieve ketels zijn vervangen en iedere woning is individueel aangesloten op het stadswarmtenet en wordt zo voorzien van restwarmte uit Rotterdamse haven.

Reuzensprong in energielabel
Inmiddels zijn de eerste twee van de in totaal vier flats met succes gerenoveerd. Een derde flat is momenteel in voorbereiding voor uitvoering in 2018. Ingenieursbureau DPA Cauberg-Huygen heeft onlangs de energieprestatie van de woningen berekend. Daarbij is vastgesteld dat de gerenoveerde appartementen in een reuzensprong maken in de energie-index: van Label F naar Label A.

Foto: Eneco Group.

Een greep uit ons leveranciersregister

House-liner BV
Wilt u één aanspreekpunt die de meest economische en kwalitatieve oplossing biedt voor uw leidingproblemen ...
Crew-B
Wij verbinden bestaand en nieuw vastgoed met BIM in de beheerfase ...
GND Garantiedeuren
GND Garantiedeuren biedt opdrachtgevers en afnemers al meer dan 35 jaar zekerheid ...