Woonproject moeder en kind: Siza en de Woningstichting

Woonproject moeder en kind: Siza en de Woningstichting

Gepubliceerd op:

Op 13 februari 2014 heeft de Woningstichting een gebruikersovereenkomst getekend met Siza. Samen gaan we onderdak en zorg bieden aan (zwangere) moeders met een beperking en hun kind. De bewoners huren van de Woningstichting en worden begeleid door Siza. Op 1 april zijn de huurovereenkomsten ingegaan.

De bewoners gaan in twee eengezinswoningen van de Woningstichting wonen in een rustige kindvriendelijke buurt in Wageningen. De moeders ontvangen van Siza hulp en begeleiding bij de opvoeding. In elk huis is plaats voor twee moeders met hun kind(eren) tot een leeftijd van 4 jaar. Na ongeveer één jaar verhuizen de moeders met hun kind(eren) naar een eigen (huur)woning). Er is een slaapkamer voor de moeder en een slaapkamer voor het kind. De woonkamer, badkamer, keuken, toilet en tuin worden gedeeld met de medebewoonster. De gezamenlijke ruimtes zijn ingericht. De eigen slaapkamers worden ingericht door de bewoners.

Siza
Deskundige medewerkers van Siza ondersteunen en begeleiden de moeders bij de voorbereiding op de komst van het kind en bij de verzorging en opvoeding van de baby of peuter. De moeders kunnen met al hun vragen terecht bij de begeleiders.

Andere partijen
De samenwerking is vastgelegd tussen de Woningstichting en Siza door middel van een gebruikersovereenkomst. De bewoners worden begeleid door Siza in samenwerking met andere partijen, bijvoorbeeld door het consultatiebureau, Bureau Jeugdzorg of een gezinsvoogd.

Een greep uit ons leveranciersregister

Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Chapps NV
We ontwikkelen inspectie-oplossingen voor de vastgoedsector ...