Derbigum NT was, is en blijft de duurzaamste dakbaan!

Derbigum NT was, is en blijft de duurzaamste dakbaan!

Gepubliceerd op:

Derbigum NT was, is en blijft de meest duurzame milieukeuze op het gebied van dakbedekking. In mei heeft NIBE de nieuwe factsheet bekend gemaakt, hieruit blijkt dat Derbigum NT, dankzij onder andere het gebruik van Derbitumen, een lage impact heeft op het milieu. Bijzonder laag zelfs, Derbigum NT heeft zelfs de laagste milieu impact in vergelijking met andere dakbedekking! Deze feiten zijn onafhankelijk onderzocht door NIBE en geverifieerd.

Lage schaduwkosten
Derbigum NT heeft ook de laagste schaduwkosten en dus de beste score in Milieu Prestatie Gebouwen (MPG). Tegenwoordig is dit erg belangrijk, de overheid eist namelijk dat men een MPG aanlevert. Een MPG is gebaseerd op schaduwkosten van alle toegepaste materialen in een gebouw. Hoe lager de schaduwkosten, hoe beter dus!

Om een goed beeld te kunnen krijgen van de milieubelasting is het noodzakelijk om een levenscyclusanalyse (LCA) te maken. Bij een LCA wordt een product getoetst tijdens alle levensfasen, in vergelijking met andere producten. De effecten worden berekend en vertaald naar de schaduwkosten van een product.

Ontwikkelaars, ontwerpers & bouwers kunnen Derbigum straks vinden via de Nationale Milieu Database (NMD) waar materialen gerangschikt worden op onder andere milieu impact.

Over Derbigum NT
Derbigum NT is een bitumineuze dakbaan die ideaal is voor duurzame daken. Derbigum NT bestaat uit Derbitumen, bitumen die gewonnen is uit gerecyclede dakbedekking. De dakbaan is 100% recyclebaar naar een nieuwe dakbedekking. Derbigum NT is gecertificeerd voor het Duurzaam Bouwen volgens de voorwaarden van NIBE en heeft door haar lage schaduwkosten een geringe impact op het milieu.

Leider in het recyclen
Derbigum is al vanaf eind jaren ’90 leider in het recyclen van dakbedekking. Dankzij het No Roof To Waste programma, dat alles samenvat op het gebied van Derbigum en het recycleproces, is het Derbigum NT product nog steeds de duurzaamste keuze op het gebied van dakbedekking.

Op deze manier draagt Derbigum haar steentje bij aan een groenere toekomst en een beter milieu!


Een greep uit ons leveranciersregister

NEH Shared Services
Wij ontzorgen al meer dan 65 woningcorporaties op het gebied van: cloudservices ...
Flynth
Flynth is de grootste advies- en accountantsorganisatie voor het MKB ...
Sika Nederland BV
Sika oplossingen voor een veilige, gezonde leefomgeving ...