Voorkom dubbel energieverlies, met de Ubbink luchtdichte oplossingen!

Voorkom dubbel energieverlies, met de Ubbink luchtdichte oplossingen!

Gepubliceerd op:

Bij ongewenste luchtlekken via kieren, spleten en naden verdwijnt opgewarmde binnenlucht naar buiten en dringt koude lucht naar binnen. Dat zorgt voor dubbel energieverlies. Met de luchtdichte oplossingen van Ubbink bespaart u energie, reduceert u geluidsoverlast, ervaart u meer comfort en gaat uw constructie langer mee. Met Ubbink Luchtdicht laat u zowel voor nieuwbouw als renovatie woningen voldoen aan de eisen van deze tijd.

Noodzaak
Luchtdicht bouwen levert een lagere energierekening en een beter energielabel voor de woning op. Daarnaast is het van belang dat de beperking van de luchtdoorlatendheid van een woning is vastgelegd in het Bouwbesluit. Luchtlekken kunnen tocht en vochtproblemen in de constructie veroorzaken. Om ophoping van vocht door inwendige condensatie te voorkomen, dient de bouwfysische opbouw van een dakconstructie in orde te zijn om het risico op bijvoorbeeld schimmelvorming, houtrot, lekkage en prestatievermindering van isolatiemateriaal te vermijden. Een gebrek aan luchtdichtheid kan ook leiden tot tegenvallende geluidwerende prestaties, waardoor de geluidwering van de gevel, wand of vloer de vereiste waarde niet haalt. Luchtdicht bouwen is geen luxe, maar een noodzaak.

Ventilatie een must
Woningen worden steeds beter geïsoleerd en luchtdicht gebouwd. Voor een gezond binnenklimaat is ventilatie een noodzaak om vervuilde lucht te vervangen door verse. Met het innovatieve en modulaire Ubbink Air Excellent luchtverdeelsysteem voor toepassing in alle gangbare mechanische ventilatiesystemen, met of zonder warmteterugwinning bereikt u een optimaal binnenklimaat!

Ubbink oplossingen
Praktijkmetingen hebben aangetoond dat u de luchtdichtheid met de Ubbink luchtdichtingsproducten aanzienlijk verbetert. Het volledige programma luchtdicht bouwen bestaat uit:
  • Luchtdicht Doorvoermanchetten, makkelijk te installeren en ook achteraf toepasbaar
  • Kit- en schroefprofielen
  • Folie en tape
Voordelen
  • Energiebesparing: draagt bij aan verbetering energielabel woning
  • Voorkomt vochtschade (houtrot/schimmel)
  • Reductie geluidsoverlast
  • Verbetering van het wooncomfort
  • Luchtdichte afsluiting voor dakdoorvoeren en ook achteraf toe te passen
  • Verbetert Qv-waarde
Productadvieslijn
Heeft u nog vragen over Luchtdicht Bouwen, een gezond binnenklimaat of zoekt u een oplossing voor een specifieke toepassing? Bel met de Ubbink Productadvieslijn 0313 480 300 of stel uw vraag per e-mail via productadvieslijn@ubbink.nl. Onze experts denken graag met u mee!

Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!


Een greep uit ons leveranciersregister

Orcon
Een gezond, comfortabel en duurzaam binnenklimaat met de woningbouw ventilatiesystemen van Orcon ...
Zegwaard Rioolbeheer
Zegwaard Rioolbeheer werkt voor verschillende woningcorporaties onder het concept ...
NEH Shared Services
Wij ontzorgen al meer dan 65 woningcorporaties op het gebied van: cloudservices ...