Veertien corporaties doen mee met 'Flat op led'

Veertien corporaties doen mee met 'Flat op led'

Gepubliceerd op:

Veertien woningcorporaties nemen deel aan de pilot ‘Flat op led’. Ze gaan de mogelijkheden onderzoeken om gebruik te maken van energiezuinige verlichting in de algemene ruimten zoals portieken en gangen van appartementengebouwen.

Huurders betalen naast de individuele stroomrekening ook de collectieve stroomrekening van het appartement. De kosten voor gangverlichting in de gehele corporatiesector worden geschat op 20 miljoen euro per jaar. Duidelijk is dat hier grote besparingen mogelijk zijn. De pilot richt zich onder andere op dit besparingspotentieel.

Volgens de corporaties liggen er voor ledverlichting in flats en appartementen nog volop kansen. Maar het overzicht ontbreekt van gerealiseerde projecten, investeringscapaciteit en een total-cost-of-ownership-benadering. Ook 'Split incentive' speelt bij de pilot een rol. Hierbij investeert de corporatie in een creatieve oplossing die kosten en baten bij elkaar brengt. Zoals een externe investeerder of een leaseconstructie.

De deelnemende corporaties zijn Eigen Haard, Haagwonen, Trivire, Vestia, Volkshuisvesting Arnhem, Woningstichting Samenwerking, Woonbedrijf Ieder1, Woonstad Rotterdam. Daarnaast de Futura-groep namens Allee wonen, Casade, Woonbedrijf Sws.Hhvl, Zayaz en Waterweg Wonen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Solar Concept
Wij voorzien de klant van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen ...
Solesta® 2.0
Verduurzaam uw woning met een zonneboiler en zet gratis zonnewarmte om in warm kraanwater ...