Veertien corporaties doen mee met 'Flat op led'

Veertien corporaties doen mee met 'Flat op led'

Gepubliceerd op:

Veertien woningcorporaties nemen deel aan de pilot ‘Flat op led’. Ze gaan de mogelijkheden onderzoeken om gebruik te maken van energiezuinige verlichting in de algemene ruimten zoals portieken en gangen van appartementengebouwen.

Huurders betalen naast de individuele stroomrekening ook de collectieve stroomrekening van het appartement. De kosten voor gangverlichting in de gehele corporatiesector worden geschat op 20 miljoen euro per jaar. Duidelijk is dat hier grote besparingen mogelijk zijn. De pilot richt zich onder andere op dit besparingspotentieel.

Volgens de corporaties liggen er voor ledverlichting in flats en appartementen nog volop kansen. Maar het overzicht ontbreekt van gerealiseerde projecten, investeringscapaciteit en een total-cost-of-ownership-benadering. Ook 'Split incentive' speelt bij de pilot een rol. Hierbij investeert de corporatie in een creatieve oplossing die kosten en baten bij elkaar brengt. Zoals een externe investeerder of een leaseconstructie.

De deelnemende corporaties zijn Eigen Haard, Haagwonen, Trivire, Vestia, Volkshuisvesting Arnhem, Woningstichting Samenwerking, Woonbedrijf Ieder1, Woonstad Rotterdam. Daarnaast de Futura-groep namens Allee wonen, Casade, Woonbedrijf Sws.Hhvl, Zayaz en Waterweg Wonen.

Een greep uit ons leveranciersregister

Elro Dakbedekking
Elro is al sinds 1987 specialist op en voor het platte dak. In de loop van de jaren is Elro uitgegroeid...
Remmers B.V.
Remmers is één van de grootste producenten en leveranciers op het gebied van bouw- en houtbeschermingsproducten ...
Oaktree Group
De Oaktree Group: complete ICT-oplossingen onder één dak ...