Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022, hoe pakt u het aan?

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022, hoe pakt u het aan?

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 juli 2022 worden rookmelders verplicht gesteld in alle woningen. Op iedere verdieping dient dan een rookmelder geplaatst te zijn. Veel corporaties zitten midden in aanbestedingsprocedures. Op tijd klaar zijn tegen een faire prijs wordt nog een uitdaging; reden om goed na te denken over de vraagstelling!

In de ideale wereld wordt een aanbestedingsdocument opgesteld dat geen enkele onduidelijkheid open laat. Ook worden er alle mogelijke features van alle fabrikanten in genoemd met als eis dat het te leveren product dit allemaal moet kunnen. Dat gaat dus helaas niet werken. We horen al van aanbestedingen waar meer dan de helft van de gevraagde partijen besluit niet in te schrijven.

Dat heeft te maken met mankracht; er is een tekort aan monteurs en waar haal je dan even snel een man of wat vandaan om rookmelders te plaatsen? Het heeft ook te maken met de gestelde eisen. Als een bestek al zo duidelijk richting één fabrikant wijst dan vallen er installatie partijen af; het gaat er dan alleen nog om wie de minste marge durft te rekenen op dat product.

Ook eisen aan de uitvoering kunnen drempelverhogend werken; mag de installateur zijn ervaring met soortgelijke projecten inbrengen qua uitvoering of is vastgelegd óf en hoe afspraken vooraf gemaakt moeten worden bijvoorbeeld. Door alles te beschrijven wordt de creativiteit in het aanbod aan banden gelegd en die creativiteit zou juist best eens mooie aanbiedingen op kunnen leveren. We zien ook corporaties die juist uitgaan van de expertise van alle betrokken partijen om samen met die partijen tot de beste oplossing en prijsstelling te komen.

Quality Creations levert als directe importeur van FireAngel producten tegen bijzonder aantrekkelijke tarieven. Doordat ‘brandveiligheid is wat we doen’ kunnen wij u daarnaast als geen enkele andere leverancier vakkundig adviseren. Ook met betrekking tot het plaatsen; een apart project! Veel corporaties hebben al partners voor dit soort projecten. Vanzelfsprekend werken wij graag met hen samen. Uit ervaring blijkt dat we hen namelijk kunnen versterken met onze scherpe tarieven, inhoudelijke kennis en jarenlange ervaring.

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens behoefte om te klankborden over uw plannen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met John van Adrichem van Quality Creations International (de officiële distributeur van Fire Angel) via 015 3693965 of info@qualitycreations.nl.


Een greep uit ons leveranciersregister

Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...