WoonEnergie, Mitros en Wocozon slaan de handen ineen

WoonEnergie, Mitros en Wocozon slaan de handen ineen

Gepubliceerd op:

Het oorspronkelijke plan om de CO2-uitstoot te verlagen heeft dankzij de co-creatie tussen WoonEnergie, Mitros en Wocozon 4 keer voordeel opgeleverd. Voor het verbeteren van het leefklimaat van hun huurders en om een steentje bij te dragen aan het milieu, heeft Mitros hun huurders een speciaal aanbod gedaan. Voor een kleine vergoeding per maand ontvangen de huurders een Eneco WarmteWinner® en Toon in combinatie met zonnepanelen.

Gezamenlijk hebben WoonEnergie, Mitros en Wocozon informatieavonden georganiseerd voor de huurders. In een co-creatie waar de huurders ook bij werden betrokken, is een campagne opgezet om de huurders van Mitros te enthousiasmeren over dit aanbod. Met dit aanbod leveren we een directe bijdrage aan een beter milieu. En de huurders hebben geen aanschafkosten, besparen op hun energiekosten en hebben minder last van vocht en een betere ventilatie in hun woning.

Uiteindelijk heeft 40% van de huurders die het aanbod heeft ontvangen, gekozen voor verduurzaming van hun woning. De overige 60% die niet voor het aanbod heeft gekozen, gaven aan dat dit vooral komt door de complexiteit rondom de besparing (in combinatie met de maandelijkse bijdrage), zij kozen voor het basis MV systeem met CO2 storing waar geen eigen bijdrage voor wordt gevraagd. Inmiddels maken alle huurders die voor het aanbod hebben gekozen al gebruik van het hybride warmtesysteem in combinatie met zonnepanelen.

Woningcorporatie Mitros stond op het punt om in één van hun wijken de mechanische ventilatie te vervangen. Om met het vervangen van de mechanische ventilatie direct een stap te zetten in het verlagen van de CO2 uitstoot, ging Mitros in gesprek met WoonEnergie over de WarmteWinner. Daar werd voor het plaatsen van zonnepanelen ook Wocozon bij aangehaakt. Voor Mitros was daarbij het kunnen plaatsen van extra zonnepanelen - om het extra stroomverbruik door de WarmteWinner meteen duurzaam afgedekt te hebben - een belangrijke voorwaarde. Dit maakt de energierekening nog voordeliger voor de huurders en tevens kon daardoor gebruik worden gemaakt van STEP subsidie.

Bekijk meer WarmteWinner projecten van WoonEnergie

Een greep uit ons leveranciersregister

BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
ACQOM Trading B.V.
Bij ACQOM staat onze passie voor innovatie en duurzaamheid centraal ...
Breijer Bouwkundige brandveiligheid
Breijer Bouwkundige Brandveiligheid voorziet jouw pand(en) van brandwerende voorzieningen ...