Air Excellent koppelt uw woning moeiteloos aan een gezond binnenklimaat!

Air Excellent koppelt uw woning moeiteloos aan een gezond binnenklimaat!

Gepubliceerd op:

Luchtdicht bouwen is de norm, goed ventileren een noodzaak. Air Excellent van Ubbink is een innovatief, flexibel en modulair luchtverdeelsysteem. Het is geschikt voor alle mechanische ventilatiesystemen, met of zonder warmteterugwinning. Het luchtverdeelsysteem is universeel toepasbaar op iedere mechanische ventilatie-unit voor C-systemen (vraaggestuurd en niet-vraaggestuurd) en D-systemen (Warmte Terug Winning).

Ronde en halfronde kanalen worden moeiteloos gecombineerd; bij een beperkte inbouwhoogte wordt de halfronde uitvoering toegepast. Dit maakt het systeem geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie! Het systeem wordt professioneel ingeregeld zonder dat bewoners het kunnen aanpassen. Hierdoor behoudt de woning gegarandeerd een optimaal en gezond binnenklimaat!

Optimaal binnenklimaat een must!
Voor een gezond binnenklimaat is optimale ventilatie onmisbaar. Het zorgt voor toevoer van verse lucht (zuurstof) en afvoer van CO2, radon, stofdeeltjes, vocht en ongewenste geuren. Gebrekkige ventilatie tast de kwaliteit van lucht aan en kan nadelige gevolgen hebben voor de levensduur van de woning en de gezondheid van de bewoners. Onderzoek wijst uit dat het slecht is gesteld met de luchtkwaliteit in de gemiddelde woning. Bewoners kunnen ziek worden, want vervuilde lucht heeft een negatief effect op allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van de slijmvliezen. Maar er is ook een aantoonbaar negatief verband met prestatie en ziekteverzuim.

Comfort en gemak voor bewoners
Bewoners willen eenvoudige oplossingen waar ze geen omkijken naar hebben en die weinig energie verbruiken. Daarnaast is geluidsoverlast een veelgehoorde klacht. Het Air Excellent systeem voldoet geheel aan deze wensen. Vanaf de luchtverdeelkast gaan de flexibele, vormvaste kanalen naar de verschillende ruimtes om frisse lucht toe te voeren of vervuilde lucht af te voeren. Door deze luchtkanalen zonder aftakkingen kent het Air Excellent systeem lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen. Dit heeft een positieve invloed op het energieverbruik en het geluidsniveau van de geïnstalleerde ventilatie-unit. Air Excellent combineert perfect met ventilatiesystemen met CO2-sensoren en wordt professioneel ingeregeld in de luchtverdeelkast. Geen dikke en ingewikkelde handleiding voor de bewoners, men heeft er geen omkijken naar en de binnen-luchtkwaliteit blijft optimaal!

Gecertificeerde kwaliteit
Air Excellent wordt gemaakt van hoogwaardige kunststoffen en is volledig anti-statisch en anti-bacterieel. Air Excellent heeft een REACH verklaring conform EU richtlijn 1907/2006/EG en is het eerste flexibele luchtverdeelsysteem in Europa met het kwaliteitscertificaat van TÜV SÜD.

Daarom kiest u voor het Air Excellent systeem
 • Beperkte geluidsoverdracht, geluidsarm, geen kanaalaftakkingen
 • Verlaging energieverbruik en geluidsniveau door lagere drukverliezen
 • Professionele inregeling, bewoners kunnen dit niet aanpassen
 • Radiaalsysteem, geen spraakoverdracht
 • Ontwerpvrijheid door combinatiemogelijkheden ronde en halfronde kanalen
 • Nauwelijks vervuiling; anti-statisch en anti-bacterieel
 • Eenvoudige reiniging
 • Flexibele huisvesting; wand-, vloer- (instortbaar) en plafondmontage
 • Past op iedere ventilatie-unit, ongeacht het merk
 • TÜV SÜD gecertificeerd
 • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
Productadvies op maat
Ubbink denkt graag met u mee over het vinden van nieuwe oplossingen voor de continu veranderende woonwensen, nieuwe regels of nieuwe technieken! Hebt u vragen of wilt u meer weten over het Air Excellent luchtverdeelsysteem? Neem dan contact op met onze Productadvieslijn 0313 480 300 of productadvieslijn@ubbink.nl. Ook op onze website www.ubbink.nl/optimaalbinnenklimaat vindt u meer informatie.

Ubbink, voor uw gemak!

Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...