Zeeuwse studenten krijgen voorrang bij huisvesting Rotterdam

Zeeuwse studenten krijgen voorrang bij huisvesting Rotterdam

Gepubliceerd op:

Zeeuwse jongeren die gaan studeren in Rotterdam, hebben een streepje voor als het gaat om het vinden van huisvesting in de stad. Zeeuwse woningcorporaties en Vestia Rotterdam Stadswonen hebben daar speciale afspraken over. Er zijn 75 kamers gereserveerd voor Zeeuwen in Rotterdam.

Deze regeling bestaat omdat Regionale Woningbouwvereniging Samenwerking (RWS), Zeeuwland en Stadlander uit Zeeland enkele jaren geleden mee hebben geïnvesteerd in het studentencomplex Cité op de Kop van Zuid. Als tegenprestatie krijgen Zeeuwse studenten daar nu voorrang op de wachtlijst voor kamers. Voormalig minister van Wonen Sybilla Dekker (VVD) spoorde woningcorporaties in 2005 aan om in studentenwoningen te investeren. Zo ontstonden de zogenaamde matchings-projecten. Woningcorporaties gebruikten hun investeringscapaciteit om studentenhuisvesters te ondersteunen – ook buiten de eigen regio - en dragen zo bij aan het bieden van voldoende studentenwoningen. Zo kwamen de Zeeuwse corporaties bij het studentencomplex in Rotterdam terecht. Vanwege de financiële ondersteuning uit de Zeeuwse hoek, geeft Rotterdam nu voorrang aan Zeeuwse studenten die in de stad gaan studeren. Jaarlijkse vertrekken veel Zeeuwse studenten naar deze dichtstbijzijnde grote stad.

Cité is niet alleen een wooncomplex voor studenten, maar ook voor afstudeerders die doorstromen uit hun studentenkamers. Hiermee blijven ze behouden voor de stad Rotterdam en komen er tegelijkertijd kamers vrij voor nieuwe studenten. Van alle vrijkomende kamers van Vestia Rotterdam Stadswonen zijn er jaarlijks 75 bestemd voor studenten uit Zeeland.

Bron: aedes.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Fito Products
Fito Products BV, specialist in de verkoop van brandpreventieproducten.
Breijer Ventilatietechniek
Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenmilieu. Breijer Ventilatietechniek is dan ook al bijna 25 jaar...
Merlin Software BV
Een crisissituatie in uw organisatie komt altijd onverwacht en is ongewenst ...