Installatiekits voor snelle montage en hoge systeemefficiëntie

Installatiekits voor snelle montage en hoge systeemefficiëntie

Gepubliceerd op:

Door de klimaatcrisis en de stijgende energieprijzen wil iedereen een energiezuinig systeem voor verwarming, koeling en warm water. De vraag naar complexere systemen groeit, maar technisch personeel is moeilijk te vinden. Oplossingen voor een gemakkelijke montage bieden installatiebedrijven een uitweg.

De multifunctionele kits met voorgemonteerde componenten van Caleffi versnellen het werk. Ze verkleinen ook het risico op fouten en dus op technische interventies achteraf. We stellen er drie aan je voor.

Aansluit- en regelgroep voor ventilo’s en airco’s
In grote gebouwen plaatst men steeds meer watergevoerde systemen voor verwarming en koeling. In de Caleffi aansluitkit serie 149 zitten alle componenten om ventiloconvectoren en plafondairco’s aan te sluiten, te regelen en te onderhouden, en om de installatie te vullen en te spoelen.

Deze compacte kit bevat een drukgecompenseerde regelafsluiter, filter, afsluiters en optioneel een Venturi-toestel, in een dampdichte isolatieschaal. Zo sluit u eindunits met slechts 4 verbindingen aan op het hoofdcircuit. Voor alle componenten afzonderlijk zouden dat er 20 zijn! U klaart de klus dus vijfmaal sneller, met vijf keer minder kans op lekkages.

Afleverset voor verwarming en koeling
Voor woongebouwen met een centrale stookplaats heeft Caleffi afleversets met appendages voor de individuele aflevering van warmte of koelte. In projecten waar de set niet voor warm water moet zorgen, kunt u de Plurimod XM plaatsen. Met deze afleverset verzekert u snel de aansluiting én hydraulische balancering in elk appartement.

De afleverset bevat een drukverschilregelaar, kogelkranen, een filter en optioneel ook een energiemeter. Er is een set voor hoge debieten, tot 1.050 l/h, en voor lage debieten, tot 340 l/h.

Aansluitset voor drinkwatersystemen
In appartementsgebouwen, hotels en studentenkamers wordt vaak een opvoerinstallatie voor het drinkwater gebruikt. De Caleffi 539H Apartment Control Unit biedt een compacte oplossing voor de individuele drinkwateraansluitingen met drie componenten: een drukverminderaar met filter, een afsluitkraan en een EA-keerklep.

De set beschermt de drinkwaterinstallatie tegen te hoge druk en tegen terugstroom vanuit de binneninstallatie. Hij zorgt voor een stabiel waterdebiet en constante watertemperatuur aan de kraan.  Optioneel kunt u hem uitrusten met een isolatieschaal, thermostatische mengkraan en manometer.

Drie oplossingen met vijf troeven
De voorgemonteerde sets van Caleffi bieden de installateur vele voordelen. Dankzij het installatiegemak en het beperkt aantal verbindingen zijn ze snel geplaatst. Het risico op fouten en lekkages wordt beperkt. De kits zijn tot 40% compacter dan de afzonderlijk gemonteerde componenten samen. En voor de eindklant is een goed werkende, energiezuinige installatie gegarandeerd. Last but not least kunt voor alle kits BIM- en CAD-bestanden downloaden voor een eenvoudig installatieontwerp.


Een greep uit ons leveranciersregister

Alvast
Alvast: leegstand in capabele handen. Alvast is een snel groeiende leegstandbeheerder ...
Geberit B.V.
De wereldwijd opererende Geberit Group is de Europese marktleider voor sanitaire producten ...
ista Nederland B.V.
ista Nederland is marktleider en gespecialiseerd in het meten en afrekenen van het individuele ...