BDO Actualiteitendagen Woningcorporaties 2021

BDO Actualiteitendagen Woningcorporaties 2021

Gepubliceerd op:

Op 6(VOL), 7 en 12 oktober 2021 vinden weer de jaarlijkse kosteloze Actualiteitendagen Woningcorporaties van BDO live plaats. Vanwege de grote belangstelling voor een online sessie hebben wij een extra datum toegevoegd voor een webinar. Het webinar vindt plaats op 13 oktober a.s. Tijdens deze dagen komen de volgende onderwerpen aan bod:

Actualiteiten fiscaal
De impact van belastingen op woningcorporaties is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Dat is een gegeven. Om er voor te zorgen dat de fiscale risico’s worden ingeperkt en de kansen worden benut, is het dan ook steeds belangrijker om de fiscale processen eens kritisch onder de loep te nemen en waar nodig te verbeteren. We nemen u graag mee in onze praktijkervaringen tot zover, valkuilen en successen met betrekking tot fiscale procesbeheersing en delen graag adviezen om dit te verbeteren. Daarnaast nemen we u, zoals ieder jaar, graag mee in de ontwikkelingen uit het Belastingplan 2022.

Actualiteiten jaarverslaggeving
Het goede nieuws is dat voor verslagjaar 2021 sprake is van relatief beperkte wijzigingen qua jaarverslaggeving. We nemen u mee in actualiteiten voor 2021, qua jaarrekening en dVi. Daarbij staan we onder meer specifiek stil bij de verwerkingswijze van de ‘leningenruil’ met Stichting Vestia en de presentatie van investeringen in vastgoed in exploitatie. Daarnaast bespreken we wat accountants verwachten van uw (documentatie van) interne beheersing rondom prestatielevering bij onderhouds- en investeringsprojecten. Graag bespreken wij dit in interactieve afstemming met u!

WSW
Hoe kijkt WSW aan tegen de financierbaarheid van de plannen van corporaties? In 2020 verschenen de uitkomsten van Opgave en middelen. Het volume aan leningen van de sector is afgelopen jaar – na jaren van per saldo aflossingen – weer toegenomen. In de prognoses van corporaties neemt dit verder toe in komende tijd. WSW gaat in op ontwikkelingen, het borgstelsel en hoe de financieringsstrategie wordt beoordeeld.

Meld u snel aan om dit evenement niet te missen!*We houden bij de organisatie rekening met de getroffen en mogelijk nieuwe maatregelen in verband met het Covid-19 virus. Dit betekent dat er ook een maximum aantal deelnemers is toegestaan per locatie. Indien er meer aanmeldingen zijn dan wat mogelijk is, kijken we uiteraard naar alternatieven.
**Onlangs heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd. Vanaf zaterdag 25 september 2021 is de 1,5 meter los gelaten en is in alle horeca gelegenheden een coronatoegangsbewijs van kracht. Wij willen u hier voor onze live sessies in oktober graag op wijzen zodat u hier rekening mee kunt houden. Een aantal van onze locaties heeft al aangekondigd de maatregelen op te volgen. Leest u daarom de informatie achter de link in dit bericht goed door zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Een greep uit ons leveranciersregister

Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...