Deelnemers enthousiast over traineeship Vastgoed voor woningbouwcorporaties

Deelnemers enthousiast over traineeship Vastgoed voor woningbouwcorporaties

Gepubliceerd op:

Woningcorporaties staan voor een enorme uitdaging met de uitbreiding, transformatie en verduurzaming van de woningvoorraad. Daarnaast is er meer aandacht voor resultaatgericht samenwerken. Dit vraagt het nodige aan competenties, kennis en vaardigheden. 

Tegelijkertijd vergrijst het personeelsbestand en is de aanwas van jonge medewerkers zorgwekkend laag. Er zijn diverse initiatieven in de markt om de woningcorporaties toekomstbestendig te maken.

In november is het Talent Development Programme Vastgoed gestart. Het programma is een samenwerking tussen YER en de Vastgoed Academy van BOB-KOB. In het ontwikkeltraject worden young professionals opgeleid voor de vastgoedafdelingen van corporaties. In vier modules, verdeeld over twee jaar, worden de deelnemers meegenomen in de wereld van het onderhoud en beheer van vastgoed.

Modulaire opzet
“Het intensieve programma is modulair opgezet”, vertelt George Fatoohi, Consultant Vastgoed en Woningbouw bij YER. “In november is de eerste groep gestart met de module Inzicht in beheer en onderhoud. De deelnemers hebben hier onder anderen geleerd hoe je een meerjarenonderhoudsplanning maakt en hoe je een onderhoudswerk opstart en het overzicht bewaakt. Het werken met de eigen praktijksituatie staat hierbij centraal.”

De groep heeft net de tweede module Coördinator/Regisseur vastgoedbeheer en ontwikkeling afgerond. In deze module kwamen bouw- en projectmanagement, contractmanagement en beheer- en onderhoudsprocessen aan bod. George: “De deelnemers kijken uit naar de volgende modules Assetmanagement en Duurzaamheid & Vastgoed. De motivatie is zo groot dat er al overleg is over uitbreiding met nieuwe actuele thema’s en praktijkcasussen. Naast de vakinhoudelijke lessen zijn er ook gedragsgerichte trainingen, met individuele coaching om ieders persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen.”

Leergierige deelnemers
“Het is een leuke, leergierige en diverse groep, die veel interesse toont in de brede inhoudelijke opzet en achtergronden. De deelnemers zijn erg enthousiast. Ze worden uitgedaagd door het traject en gaan met veel verschillende vraagstukken aan de slag. Zo is er veel dynamiek in dit ontwikkeltraject. Het is natuurlijk ‘heel veel werk’ maar dat hebben ze er graag voor over.” 

“Het programma is blended vormgeven. In de online leeromgeving kunnen deelnemers zich inlezen in de theorie en opdrachten voorbereiden. Daardoor is er tijdens de klassikale bijeenkomsten meer ruimte voor de dialoog, discussie en het werken met de eigen praktijk. Deze combinatie levert het maximale leerresultaat.”

Nieuwe groep
In het najaar heeft YER opnieuw een groep gepland voor het Talent Development Programme Vastgoed. De Vastgoed Academy van BOB-KOB staat klaar om ook hier de goede start te maken.

Een greep uit ons leveranciersregister

Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV
Daiwa House Modular Europe Jan Snel BV is marktleider in de Benelux op het gebied van ...
Econtro
Het merkonafhankelijke platform voor beheer, monitoring en energiesturing ...
Weikhoplex
De nieuwe generatie dak- en gevelprofielen ...