Een flinke kostenbesparing bij energetische renovatie

Een flinke kostenbesparing bij energetische renovatie

Gepubliceerd op:

Het energetisch verbeteren van ruim vijftienhonderd woningen is een behoorlijke kostenpost. Voor de energetische verbeteringen van deze woningen reserveerde Woonstichting SSW uit Bilthoven een stevig budget. Dankzij advies van SKK Kozijnwacht besparen ze flink op de kosten. 

SKK-uitvoerder Harold Blaauwgeers: “Door het kozijn niet te vervangen, maar een upgrade te geven, bespaart SSW ruim een derde van het budget dat was begroot."

Een win-winsituatie
Talen Vastgoedonderhoud vroeg SKK mee te werken aan dit omvangrijke project. Een eerdere samenwerking was aan beide kanten goed bevallen. Harold: “We hebben eerst uitgebreid naar de staat van de kozijnen gekeken en met bewoners gesproken. Toen hebben we geadviseerd om de kozijnen op te waarderen in plaats van te vervangen. Dat is niet alleen goedkoper, het is ook veel beter voor het milieu. SSW kan hierdoor ook aanspraak maken op de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP). Ook voor bewoners heeft dit voordelen: de overlast wordt beperkt, de energiekosten verlaagd en het wooncomfort verbeterd. Een win-winsituatie voor alle betrokken partijen.”

Vakantiedorp
Het is druk bij de flats aan de Kometenlaan in Bilthoven. Meerdere onderhoudsbedrijven zijn er aan het werk. Harold: ”De woningen worden helemaal gerenoveerd: ze gaan van energielabel F naar A. Bewoners die in deze periode om persoonlijke of medische redenen niet in hun woning kunnen verblijven, kunnen gebruik maken van tijdelijke woningen achter de flats. Daar plaatste SSW voor de duur van het project tien woonunits en een rustunit, compleet met sanitair. “Ik heb dit nog niet eerder gezien, maar vind het briljant”, aldus Harold.

Politiekeurmerk Veilig Wonen
SKK neemt de kozijnen goed onder handen. Harold: “We plaatsen HR++ glas en vernieuwen het hang- en sluitwerk. Als gecertificeerd bedrijf Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) nemen we de veiligheidseisen meteen mee in onze werkzaamheden. Alle woningen worden voorzien van gecertificeerd beslag en de draaidelen worden door de monteurs natuurlijk ook direct goed afgesteld. Je kunt alles maar beter in één keer goed aanpakken.”

Corona en regen getrotseerd
“Werken met een mondkapje, tillen en tegelijkertijd afstand houden: dat blijft een uitdaging. Ook op hoogte werken tijdens flinke hoosbuien vraagt om doorzettingsvermogen. Een raam vervangen op de negende verdieping als het hard waait, is voor niemand een pretje. Gelukkig wordt het glas met een bouwlift naar boven gebracht. We werken zoveel mogelijk aan de zonnige kant. Pas als het droog is, pakken we het werk aan de regenkant weer op. Ondanks al die uitdagingen liggen we op schema: op 1 juli is de eerste flat klaar.”

Eer van je werk
“Bewoners geven tussentijds en aan het eind een beoordeling van de samenwerkende bouwbedrijven. Voorlopig ziet dat er gunstig uit en ik verwacht minimaal een 8,5 te halen. Met zulke resultaten ben ik ontzettend trots op het werk van mijn jongens.”

“Zodra we klaar zijn, laten we de flat buitenom helemaal schoonmaken: de kozijnen worden gepoetst en gewaxt en de ramen gewassen. Dan staat het woongebouw er weer helemaal tiptop bij. De kozijnen zijn nu dertig jaar oud en kunnen straks weer minimaal 25 jaar mee. Wel zo duurzaam.”

Voor meer informatie over dit project óf revitalisering van uw kozijnen neemt u contact op met Björn Fredriks, rayonmanager Oost (06-55838295 – fredriks@skk.nl) of u kijkt op SKK.NL voor gegevens van de rayonmanager in uw regio.

    Een greep uit ons leveranciersregister

CascoTotaal
Snel, flexibel en efficient bouwen ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Polygon
Polygon is dé specialist in het schadeherstel en klimaatoplossingen ...