Barrièrevrije toegang

Barrièrevrije toegang

Gepubliceerd op:

In de sector van woningcorporaties en appartementenbouw dragen wij gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het welzijn van grote groepen bewoners. Zij verdienen optimale veiligheid, gemak en comfort in hun vertrouwde omgeving. Dit geldt ook voor de gezamenlijke ruimtes zoals de entree, galerijen en parkeergarage. Voor zorgeloze, barrièrevrije toegang is het daarom essentieel om bewoners te voorzien hoogwaardige toegangsoplossingen.

Elektromechanische draaideuraandrijvingen
De ED 100 en ED 250 elektromechanische draaideuraandrijvingen van dormakaba zijn al jarenlang zeer succesvol op de markt. Deze deurautomaten bieden een stille werking en zijn dankzij hun moderne, compacte en elegante ontwerp een uitstekende keuze voor vrijwel alle mogelijke situaties.

Veelzijdigheid
Naast een fraai ontwerp zijn de draaideuraandrijvingen geschikt voor diverse toepassingen. Ze kunnen deuren met een maximale breedte van 1.600 mm en een gewicht tot 400 kg aan en ook dubbele deuren kunnen worden geautomatiseerd. De snelheid en kracht van de aandrijvingen zijn volledig instelbaar, wat ze geschikt maakt voor omgevingen met wisselende winddruk. Er zijn meerdere opties voor de bediening, zoals een drukknop, sensoren, afstandsbediening of tags van een toegangscontrolesysteem. Dit biedt gebruikers flexibiliteit en gemak in het dagelijkse gebruik.

Op maat
dormakaba biedt gunstige voorwaarden voor deze veelzijdige producten. Indien gewenst kan de uitgebreide functionaliteit nog verder vergroot worden met een upgrade card. Dit zorgt voor een kostenefficiëntie en op maat gemaakte implementatie. Bovendien zijn de montagekosten laag dankzij het lichte en compacte ontwerp van de draaideuraandrijvingen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de installatie snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd, ongeacht de exacte uitvoering.

Nieuw: geïntegreerde back-up batterij
De draaideuraandrijvingen kunnen optioneel uitgerust worden met een geïntegreerde back-up batterij. Deze zorgt voor een ononderbroken stroomvoorziening bij storingen, wat de betrouwbaarheid en veiligheid van de installatie verder verhoogt. Doordat de back-up batterij nu één geheel vormt met de aandrijver zijn de installatiekosten lager en minimaliseert deze noodzaak van bekabeling naar duurdere, externe eenheden. Onder zeer veeleisende testomstandigheden werd de batterij geïntegreerd in een op een branddeur aangebrachte ED draaideuraandrijver en onderworpen aan een worst-case scenario. De tests, uitgevoerd door het Zweedse RISE (Research Institutes of Sweden), bevestigden de veiligheid en betrouwbaarheid van de oplossing.

Contact
Neem contact met ons op voor meer informatie over onze draaideuraandrijvingen via info.nl@dormakaba.com of +31 88 352 33 33.


Een greep uit ons leveranciersregister

Zonduurzaam
Zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...