Groendaken: mooi én ecologisch

Groendaken: mooi én ecologisch

Gepubliceerd op:

Groendaken zijn trendy. Niet alleen omdat ze mooi zijn, maar ook omdat ze tal van interessante voordelen bieden. Natuurlijk is het esthetische aspect belangrijk, maar dat is zeker niet de enige reden om een groendak te overwegen. Zo zijn ze onder andere ook zeer milieuvriendelijk, waterregulerend, en bieden ze een thermisch en akoestisch comfort. Derbigum speelt in op deze trend en breidt zijn aanbod groendaken uit.

Soorten groendaken
Je kunt kiezen voor intensieve of extensieve types groendaken. Intensieve groendaken, of daktuinen, zijn vaak complete tuinen met een begroeiing van grassen, kruiden, struiken en soms zelfs bomen. Bij extensieve groendaken is de begroeiing voornamelijk beperkt tot vetplanten en kruiden, die perfect gedijen in zowel koude als warmte. Tussen deze 2 uitersten bestaat een waaier aan overgangsvormen.

Eenvoudige en betrouwbare oplossing van Derbigum: DERBISEDUM® PACK
Derbigum heeft nu voor extensieve groendaken een eenvoudige en voordelige oplossing, die direct door de dakdekker geplaatst kan worden. Je kunt het simpelweg vergelijken met het plaatsen van tegels. Risicoloos en geen omkijken.

Subsidie
Om de aanleg van groendaken een extra duwtje in de rug te geven, geven gemeenten en steden subsidies voor de aanleg van een groendak. Het subsidiereglement kan verschillen van gemeente tot gemeente. Meer informatie is te verkrijgen via de website van uw gemeente of via www.agentschap.nl. Ook voor ondernemers zijn er fiscale regelingen via de Vamil-regeling en de MIA.

Meer info over Derbisedum Pack op http://www.derbigum.nl/groendak-sedumdak.

     
  

Een greep uit ons leveranciersregister

DLR Adviesgroep BV
DLR Adviesgroep is uw adviseur in liften, roltrappen, gevelonderhoudsinstallaties én deuren ...
Revoort Slopen & Saneren
Revoort maakt ruimte voor Woningcorporaties ...
NVT Onderhoudsgroep
NVT Onderhoudsgroep is de ideale combinatie voor vastgoedonderhoud. Van dak tot vloer...