Huren 2017: maximale stijging huursom voor woningcorporaties 1,3 procent

Huren 2017: maximale stijging huursom voor woningcorporaties 1,3 procent

Gepubliceerd op:

Het totaal aan huurstijgingen bij woningcorporaties - de huursom - mag in 2017 niet hoger zijn dan gemiddeld 1,3 procent. Dat is inclusief het optrekken van de huur na een verhuizing. Binnen deze huursomstijging geldt op een individueel niveau een huurverhoging van maximaal 2,8 procent. Voor hogere inkomens binnen de sociale huur geldt een huurverhoging van maximaal 4,3 procent. Het kabinet hoopt zo de doorstroming van deze inkomensgroep uit de sociale huur te blijven stimuleren.

De cijfers zijn vorige week door minister Blok in de Staatscourant gepubliceerd. De percentages zijn gebaseerd op de vastgestelde inflatie van 0,3 procent en de Wet doorstroming woningmarkt.

Uitzonderingen
Bepaalde groepen chronisch zieken en gehandicapten blijven uitgezonderd van de hogere huurverhoging. Vanaf dit jaar geldt dat ook voor huishoudens van 4 personen of meer en huishoudens waarbij iemand de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Voor al deze huishoudens geldt een maximale huurverhoging van inflatie plus 2,5 procent.

Particuliere verhuurders
De regels voor de maximale huurverhogingen gelden ook voor particuliere verhuurders van gereguleerde huurwoningen. De beperkte huursomstijging geldt alleen voor woningcorporaties. In de sociale huur zorgt dit gemiddeld genomen voor relatief beperkte huurverhogingen.

Maximale huurverhogingen:
- 2,8 % voor huishoudens met een inkomen tot en met €40.349,-
- 4,3% voor huishoudens met een inkomen boven de €40.349,-

Een greep uit ons leveranciersregister

Kiwa Expert B.V.
Kiwa Technology is een internationale dienstverlener en kennispartner in de energie- en waterketen ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...
Breijer Loodgieters
Breijer biedt u alle voorkomende loodgieterswerkzaamheden. We renoveren bitumen en zinken dakbedekkingen ...