Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022, bent u ook al begonnen?

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022, bent u ook al begonnen?

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 juli 2022 worden rookmelders verplicht gesteld in alle woningen. Op iedere verdieping dient dan een rookmelder geplaatst te zijn. Binnen de branche horen we dat al veel corporaties druk doende zijn met plannen maken. Wij denken graag mee!

Dat plannen maken kan nog best een uitdaging zijn. Wat voor type rookmelder gaat u kiezen? Gaat u voor het minimum of neemt u gelijk slaapkamers mee? Wilt u al voorbereidingen treffen voor zelfstandig wonende ouderen? Hoe gaat u de plaatsing organiseren?

Veel vragen en gelukkig ook veel mogelijkheden en antwoorden. Te beginnen met de keuze voor de rookmelder; kies altijd een rookmelder met een batterij die voor 10 jaar wordt gegarandeerd. Dit geeft de maximale zekerheid op een langdurige werking van de rookmelder zonder dat u uw huurders hiermee belast.

De meeste andere keuzen zijn flexibel in te vullen door te kiezen voor het juiste merk. Met het portfolio van FireAngel kunt u alle kanten op. Vanzelfsprekend heeft FireAngel stand alone melders met een levens- en batterijduur van 10 jaar. Daarnaast  zijn er mogelijkheden om 230V melders en batterij gevoede melders te koppelen en door elkaar heen te gebruiken met lagere montage kosten als gevolg.

Ook biedt FireAngel de mogelijkheid om met behulp van het open Zigbee protocol te koppelen met Leefsamen; dé oplossing om ouderen langer zelfstandig veilig thuis te laten wonen. Met Zigbee kan ook gekoppeld worden met Smart Home oplossingen. FireAngel biedt hiermee bredere mogelijkheden dan welk ander merk ook!

Quality Creations levert als directe importeur van FireAngel producten tegen bijzonder aantrekkelijke tarieven. Doordat ‘brandveiligheid is wat we doen’ kunnen wij u als geen enkele andere leverancier vakkundig adviseren.

Dan het plaatsen; een apart project! Veel corporaties hebben al partners voor dit soort projecten. Vanzelfsprekend werken wij graag met hen samen. Wellicht kunnen we hen namelijk versterken met onze scherpe tarieven, inhoudelijke kennis en jarenlange ervaring.

Heeft u nog geen partij op het oog? Dan kunnen wij u samen met bijvoorbeeld Roessen & Roessen Ecoworkx geheel ontzorgen. Tot het met het plannen van de afspraken met uw bewoners aan toe!

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens behoefte om te klankborden over uw plannen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met John van Adrichem van Quality Creations International (de officiële distributeur van Fire Angel) via 015 3693965 of info@qualitycreations.nl.

Een greep uit ons leveranciersregister

Wocozon
Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer ...
Intratone
Een systeem dat staat voor veiligheid, gemak en comfort in één...
Nufris
Experts in uitzonderlijke schoonmaak ...