Mogelijk geen huurtoeslag voor huurders onzelfstandige woningen

Mogelijk geen huurtoeslag voor huurders onzelfstandige woningen

Gepubliceerd op:

In 2013 is besloten om in de Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) alleen nog zelfstandige woningen te registreren. Huurders van onzelfstandige woningen kunnen hierdoor problemen ondervinden bij het ontvangen van huurtoeslag. Onzelfstandige woningen worden administratief samengevoegd tot één woning met één huisnummer.

Gemeenten kunnen tot 1 januari 2017 de BAG aanpassen. Dit kan ertoe leiden dat verschillende onzelfstandige woonruimten één huisnummer krijgen. Bij de Belastingdienst kunnen door de samenvoeging onterecht grotere huishoudsamenstellingen ontstaan. Vier afzonderlijke bewoners van onzelfstandige woonruimten kunnen dan gezien worden als één huishouden van vier personen. Dit kan leiden tot een verlaging of stoppen van de huurtoeslag.

Huurders houden recht op huurtoeslag als hun woning voor 1 juni 1997 is aangewezen als woning met recht op huurtoeslag. Woningcorporaties met onzelfstandige woningen krijgen bericht van de Belastingdienst als er wijzigingen zijn in de huisnummers van hun woningbestand.

Bron: aedes.nl

Een greep uit ons leveranciersregister

Vaillant Group Netherlands B.V.
Vaillant is een internationale marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie ...
Mind2Pay
Specialist in debiteurenbeheer voor woningcorporaties ...
BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...